Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Plannen voor vestiging CAU Futong in Zuid-Holland

Chinese delegatie bezoekt World Horti Center

Tholen - Nog geen week na de officiƫle opening van het World Horti Center bracht op dinsdag 13 maart 2018 een delegatie van het Chinese bedrijf Futong een bezoek aan het kersverse internationale glastuinbouwinnovatiecentrum. Futong, onderdeel van de China Agricultural University, werkt als hightechbedrijf onder meer aan de ontwikkeling van glastuinbouw in China. In het bijzijn van Antoon van de Ven van de gemeente Westland werd tijdens een lunch gesproken over de plannen van Futong in Nederland. Het Chinese bedrijf overweegt om een dochterbedrijf in Zuid-Holland te openen om op die manier de technologische ontwikkelingen op glastuinbouwgebied nog beter te kunnen bijbenen.

 
Lunch in het restaurant van het World Horti Center

Futong werkt al veel samen met Nederlandse bedrijven zoals Hoogendoorn en Codema Systems Group waaraan door de delegatie eerder die ochtend een bezoek werd gebracht. Het Chinese bedrijf beschikt in eigen land over diverse grote agrarische demonstratielocaties, waaronder een locatie van 10 hectare glastuinbouw vol met Nederlandse technologie.
 

Antoon van de Ven en Tianzhu Zhang geflankeerd door Floriske Deutman en Shaw Qin van Dutch Sino Business Promotions

Goede timing
Naast het leveren van turnkey projecten fungeert Futong ook als bruggenbouwer tussen lokale Chinese overheden en bedrijven. Bij een eventuele vestiging in Zuid-Holland kan Futong ook Nederlandse bedrijven helpen bij het betreden van de Chinese markt. Door toenemende overheidsinteresse en investeringen is glastuinbouw in China in opkomst en dus werd door delegatieleider en directeur Zhang meermaals benadrukt dat het bezoek op het juiste moment komt.

 
De volledige delegatie op de foto in het World Horti Center

Tijdens de rest van de week zal de delegatie nog verschillende bedrijven aandoen. Zhang gaf aan te hopen in juni terug te kunnen keren naar Nederland om in het World Horti Center een bijeenkomst met Nederlandse bedrijven te organiseren. Ook hoopt Zhang veelvuldig Nederlandse bedrijven te mogen verwelkomen in Beijing ten teken van een goede samenwerking.

Voor meer informatie:
CAU Futong
www.en.caufutong.com