Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maatregelen om iconische Hawaïaanse taro te redden

Volgens de lokale overlevering is het waardevolle wortelgewas taro de voorouder van de Hawaïaanse bevolking. Lokaal wordt het gewas kalo genoemd en de groente speelt al eeuwenlang een belangrijke rol in de keuken en cultuur van het eiland. Hoewel het ooit één van de meest geteelde wortelgewassen was, wordt het voortbestaan van taro nu bedreigd door meeldauw. De afgelopen 50 jaar is de teelt van het gewas meer dan gehalveerd. Onderzoekster Susan Miyasaka en haar team testen momenteel een taroras dat resistent is tegen meeldauw. 
 
Irrigatie is ook een probleem want taro heeft veel water nodig maar dit wordt verbruikt door grootschalige plantages, golfbanen en bouwprojecten. Mensen die zich bezighouden met waterrechten proberen verandering in deze situatie te brengen door kleine plantages voorrang te geven bij de watervoorziening. 
 
 
Publicatiedatum: