Praten over plantgezondheid op het PlantgezondheidEvent

Gezonde planten in de breedste zin van het woord staan centraal tijdens het PlantgezondheidEvent van LTO Glaskracht Nederland en Wageningen University & Research op donderdag 8 maart 2018. LTO Glaskracht voorzitter Sjaak van der Tak geeft zijn visie op het toelatingssysteem in Nederland en Europa en gaat in op het ver doorontwikkelde Integrated Pest Management (IPM)-systeem in de Nederlandse glastuinbouw. Prioriteit nummer 1 is de medicijnkast voor tuinders en Van der Tak legt uit waarom het nieuwe stelsel Plantgezondheid zo belangrijk is.

Martijn Bezemer, senior onderzoeker bij NIOO en hoogleraar Plant-microbe-insect interacties bij Universiteit Leiden, gaat aan de hand van een aantal concrete voorbeelden in op de effecten van het leven in bodem en substraat op de weerbaarheid van de plant. Wat zijn de factoren die bijdragen aan het verbeteren van de plantgezondheid en op welke wijze kunnen we sturen op deze factoren?

Daarnaast wordt u in korte posterpresentaties en interactieve workshops bijgepraat over de recente onderzoeksresultaten en praktijkvoorbeelden die ons verder op weg helpen naar een duurzame en verantwoorde Glastuinbouw. Vanuit Plantum is er inbreng op het gebied van resistentie veredeling. Ook wordt een doorkijkje gegeven in de medicijnkast van de toekomst gevuld met innovaties, waaronder onder andere RNAi technologie.

Aanmelden kan hier.

Voor meer informatie:
LTO Glaskracht Nederland
PlantgezondheidEvent
Petra Eekhoff
06 132 206 43
peekhoff@ltoglaskracht.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.