Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lierse kwekers samen voor transitie naar duurzame warmte

Kwekers in de Kralingerpolder, De Lier, gaan gezamenlijk aan de slag om de 117 hectare glastuinbouw in het gebied te voorzien van duurzame warmte tegen een concurrerende prijs. De transitie van fossiele energie naar duurzame warmte om daarmee de CO2 foodprint te verlagen, is actueler dan ooit met de Groninger gas problemen. Dat niet alleen, ook de glastuinbouwondernemers zelf willen duurzame groenten, bloemen en planten naar de markt brengen en een klimaat neutrale sector.


Het bestuur van Warmtecoöperatie Kralingerpolder is in handen van: v.l.n.r.: Marcel van den Berg (Kwekerij van den Berg), Willem van der Voort (Levoplant), Jacco Besuijen (Prominent), Patrick Dekker (Lans) en Mirjam Boekestijn (Westlandpeppers)

Samenwerken met andere warmteclusters
Warmtecoöperatie Kralingerpolder heeft in haar allereerste Algemene Leden Vergadering, gehouden op donderdag 1 februari, haar visie, doelstellingen en plannen voor de toekomst gepresenteerd. "Duurzame warmte, in de vorm van aardwarmte, biomassa of restwarmte, en voldoende externe CO2 die beiden continu en tegen een concurrerende prijs beschikbaar zijn voor de aangesloten bedrijven is het streven. Het komende halfjaar gaan wij voortvarend en enthousiast aan de slag om de mogelijkheden van een warmtenet in Kralingerpolder te onderzoeken. Hierbij hebben we contact met, en volgen we de ontwikkelingen bij andere warmtecoöperaties en -projecten in het Westland en daarbuiten op de voet. Koppeling van de diverse duurzame warmtevoorzieningen in het Westland tot één warmtesysteem wordt gezamenlijk met de andere warmteclusters opgepakt," aldus het bestuur.

LTO Glaskracht Nederland en Energie Transitie Partners BV (ETP) ondersteunen het proces en de werkzaamheden. Versterking en versnelling van de energietransitie in de Nederlandse glastuinbouw sector is één van LTO Glaskracht's doelstellingen. ETP is een gezamenlijke onderneming van HVC en Capturam. Dit bedrijf is opgericht om oplossingen te bieden voor de verduurzaming van de energievoorziening voor de glastuinbouw. ETP richt zich vooral op geothermieprojecten, maar onderzoekt ook alternatieve warmtebronnen zoals industriële restwarmte, biomassa en warmte uit verwerking van afvalstromen. Samenwerking met de glastuinbouwondernemers staat hierbij hoog in het vaandel. Naar gelang hun behoefte kunnen zij in verschillende rollen deelnemen in de projecten: als klant, participant of eigenaar.
 

Voor meer informatie:
Warmtecoöperatie Kralingerpolder / Kenlog
+31 (0)174 – 76 14 67
info@kenlog.nl
www.kenlog.nl
Publicatiedatum: