Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teboza en ZON leveren eerste Limburgse asperges

Vorig jaar introduceerden aspergebedrijf Teboza en telersvereniging ZON een nieuw label om Limburgse asperges te promoten. De beste kwaliteit asperges uit de regio worden vanaf dat moment in heel Nederland verkocht onder de naam 'Echte Limburgse Asperges'. Vandaag zijn de eerste Limburgse Asperges verkocht, te weten aan Smeding, groothandel in groente en fruit.



Bijna twee derde van alle asperges in Nederland is afkomstig uit Limburg. Door de zandgronden en het microklimaat hebben asperges uit deze regio de beste smaak en de beste kwaliteit. Met het nieuwe label willen ZON en Teboza dit product onder een herkenbare eigen naam op de kaart zetten. De vandaag verkochte asperges zijn in de kas geteeld, met verwarmde bodem, maar hebben dezelfde vertrouwde kwaliteit en smaak als Limburgse Asperges uit de volle grond en zijn net zo mals.



De naam 'Echte Limburgse Asperges' is alleen bedoeld voor de beste kwaliteit asperges uit Limburg. Een logo, speciale dekvellen, inlays en bedrukte vrachtwagens zorgen voor herkenbaarheid bij de consument. ZON en Teboza, vertegenwoordigers van het grootste areaal aspergevelden, willen het gebruik van de naam 'Echte Limburgse Asperges' niet exclusief voor zichzelf houden maar dit zo breed mogelijk uitdragen. Telers uit de hele provincie kunnen zich daarom bij 'Echte Limburgse asperges' aansluiten.



Taetske Albada was voor deze speciale gelegenheid naar Helden afgereisd om namens Smeding het eerste kistje Limburgse Asperges in ontvangst te nemen.

Publicatiedatum: