"Veel vraag naar boerenkool"

Vlaamse start online supermarkt met lokaal geteelde seizoensproducten

Tholen - Onlangs startte de West-Vlaamse Karen Feys haar bedrijf Localicious, een online supermarkt die enkel werkt met lokaal geteelde seizoensproducten. Het bedrijf levert in Antwerpen en West-Vlaanderen en breidt dit voorjaar uit naar Leuven, Genk en de Kempen. Karen: "Ik geloof dat de natuur rondom ons voorziet in wat we op dat moment nodig hebben. Zo is het heel normaal dat er in de winter meer verwarmende groenten zijn, zoals kool." 
Bestsellers
"We zijn nog een beetje een startup maar hebben het al lekker druk. De grootste uitdaging is om klanten ervan te overtuigen hun boodschappen online te bestellen. Voor veel mensen is dit nog een drempel. Aan de producten zal het echter niet liggen, want als mensen eenmaal bij ons besteld hebben reageren ze erg enthousiast. Tot nu toe zijn al onze klanten terugkerend geweest." 

"Van de zomer waren de blauwe bessen een bestseller. Nu verkopen we vooral veel bloemkool en boerenkool, wat ook hier in België hip lijkt te worden. In verband met het afnemende aanbod verkopen we afgezien van Jonagold niet meer zo veel fruit. Ik zal dit ook niet gaan compenseren door bijvoorbeeld ineens fairtrade bananen te gaan verkopen. We houden het echt lokaal." 


Karen vindt het erg belangrijk om haar klanten van alle gemakken te voorzien. "Zij kunnen hun boodschappen aan huis geleverd krijgen op een moment dat hun uitkomt. Tweeverdieners die de hele dag werken en wel bewust met voeding willen omgaan hebben op deze manier toch lokale, eerlijke en onbewerkte producten."

Trots op leveranciers
Aan het vinden van de juiste leveranciers ging veel zoekwerk vooraf. Karen: "Ik doe graag zaken met de gebroeders Vercammen. Zij hebben een enorm groot gamma van seizoensgebonden producten: van venkel tot bloemkool en in het seizoen ook frambozen en blauwe bessen." Gebroeders Vercammen is een groot zorgbedrijf en biedt werk aan gehandicapten en vluchtelingen. "Als je zo'n initiatief kunt steunen dan doe je dat, want ik vind het fantastisch werk. En dan hebben ze ook nog eens fantastische producten."


Groente- en fruitmand van de Gebroeders Vercammen

Karen onderhoudt met al haar leveranciers persoonlijk contact. "In mijn netwerk zit veel tijd. Ik ben altijd op zoek naar het verhaal van producenten en wil weten waarom ze doen wat ze doen. Gelukkig heeft een goede leverancier vaak ook weer goede contacten en zo ontstaat een fijn netwerk."

Ontstekingsremmend eten 
Karen is al sinds haar 17e bezig met voeding. "Ik heb een reumatische aandoening en kan hierdoor niet goed tegen chemische middelen. Daarom is het voor mij heel belangrijk om onbewerkte producten te eten. Ik heb 15 jaar in Londen gewoond en tijdens deze periode kwam ik erachter dat dit in Engeland veel makkelijker te vinden is dan bij ons. Daar zijn bezorgconcepten als Localicious al wat meer ingeburgerd en dat wilde ik in de regio Antwerpen ook opzetten." 

Voor meer informatie:
Localicious

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven