Lex van der Ende, Van der Ende Groep

“Onze mensen zijn de sleutel van ons succes”

Tholen - Bij Van der Ende Groep wordt veel uit de kast gehaald om mensen datgene te laten doen waar ze goed in zijn. "Talent moet je benutten," is een gevleugelde uitspraak van Lex. Het juiste poppetje op de juiste plek. Directie en middenkader hebben onlangs 360 graden tests gedaan en coaching gesprekken gevoerd om het bewustwordingsproces te stimuleren. Waar ben ik goed in? Waar krijg ik energie van? En past dat in mijn huidige functie? Soms kwamen daar verrassende resultaten uit naar voren. Lex: "Natuurlijk kan je bepaalde vaardigheden ontwikkelen, maar laten we in ieder geval ons talent gebruiken."In 2017 zijn 14 mensen aangenomen. Tijdens het interne traineeship maken zij kennis met het hele bedrijf. Zo zijn ze ook op de hoogte van het reilen en zeilen op andere afdelingen.

André van den Berg en Albert Sloendregt hebben bij elkaar ongeveer 45 jaar ervaring bij Van der Ende Groep. Deze mannen zijn de motor van het Van der Ende College met als doel medewerkers dichter bij de markt en bij elkaar te brengen. Tijdens deze trainingen worden kennis en ervaring met elkaar gedeeld. De deelnemers komen van verschillende afdelingen van het bedrijf. De aanwezige kennis wordt als het ware over elkaar heen gelegd. Dat zijn leerzame sessies.

De sfeer is familiair en open. Dat is belangrijk. "En hierdoor hoop ik dat onze mensen uitgenodigd worden om mee te denken, op allerlei gebieden." De op handen zijnde verhuizing is daar een goed voorbeeld van. In het tweede kwartaal is het eindelijk zover. Dan verhuizen we naar het nieuwe pand aan de Aartsdijkweg (Maasdijk). Natuurlijk heeft dat veel voeten in aarde. Maar hoe pak je dat aan? Hoe houd je iedereen betrokken?

Het MT en de Directie hebben een indeling gemaakt van het nieuwe pand. "Logistiek moet het in orde zijn. We hebben tien projectgroepen gemaakt die zelf een indeling van hun afdeling én een future proof plan gemaakt hebben. We willen iedereen in dit proces betrekken en dit heeft geresulteerd in een hoop leuke ideeën. Om het personeel te informeren over de laatste ontwikkelingen van het nieuwe pand, wordt er regelmatig op vrijdagmiddag een half uur eerder gestopt en wordt het laatste 'verhuisnieuws' gepresenteerd. Ook dit past in het personeelsbeleid bij Van der Ende Groep; betrek je mensen bij het proces.

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
Telefoon: (0174) 51 50 50
www.vanderendegroep.nlPublicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven