APS Group

VK: grootste tomatenteler gaat uitbreiden

De grootste tomatenteler van het Verenigd Koninkrijk, APS Group, heeft de financiering rond voor een flinke uitbreiding. Het familiebedrijf maakt plannen om een nieuwe kas te bouwen en wil ook investeren in innovatieve technologie en automatisering. 

Voor deze uitbreiding zal APS Group een financiële injectie krijgen van Business Growth Fund (BGF). De exacte hoogte van het bedrag is onbekend. BGF heeft £2,5 miljard ter beschikking om te investeren in groeiende bedrijven en wordt financieel gedekt door Barclays, HSBC, Lloyds, RBS en Standard Chartered.


De vestiging van APS Group in Alderley Edge

Momenteel omvat APS 56 hectare kassen en verschillende pakhuizen. De trotse eigenaar: "We hebben meer dan 700 mensen in dienst en produceren 500 miljoen tomaten per jaar. Hierbij gebruiken we de beste traditionele en moderne groeitechnologieën. Ons doel is om een grote variëteit aan tomaten van hoge kwaliteit te telen op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier."

APS Group werd in 1949 opgericht door Albert en Hilda Pearson. Tegenwoordig wordt leiding gegeven aan het bedrijf door CEO Mark Pearson, Philip Pearson en verschillende familieleden en leden van het senior management team. 

Mark Pearson: "Het afgelopen decennium hebben we behoorlijk geïnvesteerd in de infrastructuur in onze kassen, de automatisering van de pakhuizen en het combineren van warmtekracht- en energiecentrales. Onze klanten hebben hier positief op gereageerd. Nu hebben we de mogelijkheid om onze capaciteit en ons aanbod verder te vergroten zonder in te leveren op kwaliteit."

Mark: "BGF was heel flexibel in het vertrekken van financiële steun. Door de investering kunnen we ons focussen op groei terwijl we het bedrijf ondertussen op een goede manier draaiende houden. Dit was voor ons erg belangrijk."

Matt Widdall van BGF: "De familie Pearson heeft een passie voor het telen van kwalitatief goede producten en het verlenen van een eersteklas service aan klanten. Dit legt het bedrijf al 70 jaar geen windeieren. We zijn verheugd om met deze investering weer een vooruitstrevend en innovatief familiebedrijf vooruit te kunnen helpen."

De bankfaciliteiten worden beheerd door RBS England and Wales.

Voor meer informatie:
www.bgf.co.uk
apsgroup.uk.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.