Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bananen en tomaten tegen een kerstkater

We zijn allemaal van plan om deze kerst nuchter te blijven, maar houd dat maar eens vol als ome Arie naast je met een nasale stem op melancholische wijze zijn levensverhaal voor de derde keer tegen je vertelt. Voor je het weet, is je glas leeg en laat je hem bijvullen door tante Jannie. Nog eentje dan! De volgende dag word je wakker met een kater. Maar daar kun je dus iets tegen doen. Bananen en tomaten eten. Dit meldt het AD. 



Bananen en tomaten komen goed van pas in de strijd tegen de kater. Bananen bevatten veel kalium, waar je door de alcohol een tekort aan hebt. Kalium en natrium reguleren de waterbalans in het lichaam. Om deze weer op orde te krijgen, is een toevoer van kalium van belang. Niet alleen kalium, maar ook vitamine C vermindert de kater. Laat het nu net zo zijn dat tomaten zowel kalium als vitamine C bevatten. 

Publicatiedatum: