Scelta Mushrooms

Nieuwe drooglijn champignons

Tholen - Scelta Mushrooms startte eind september met het testen van de nieuwe drooglijn voor de champignons. Deze productielijn is een van de drie grote projecten van Scelta dit jaar. Half 2018 wordt in Venlo een volgende fabriek in gebruik genomen.
 


Gedroogde champignons zijn niet nieuw en worden al langer gebruikt in voornamelijk de Aziatische keukens. Ook in Europa winnen de paddenstoelen steeds meer aan populariteit in gezonde gerechten. Roy Janssen van Scelta Mushrooms vertelt meer over hun werkwijze: "Champignons zijn in de wereld nog steeds een groeiende markt. Voor gedroogde champignons komt het aanbod nu vooral uit landen als China. De consumenten vragen meer naar lokale producten en wij proberen daar op in te spelen. De productiemethodes in China laten soms te wensen over op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid, verwerking en de oorsprong van het product. Bij ons is het product volledig traceerbeer."
 
Productieproces
"Het productieproces is intensief", gaat Roy verder. "Voor 1 kilogram gedroogde champignons hebben we zo'n 12 kilogram verse champignons nodig. Wekelijks kopen we miljoenen champignons in bij een vaste groep Nederlandse telers. Deze worden met een vrachtwagen aangeleverd en worden op een grote lopende band gelegd voor een lang droogproces. Het duurt uren om al het vocht uit de champignons te halen. Deze manier van drogen is uniek in de wereld."
 
Afzet
"Op dit moment produceren wij nog een half fabricaat. Het product is consumeerbaar, maar nog niet geschikt voor rechtstreekse consumenten verkoop", geeft de AGF'er aan. "Na het productieproces wordt het product getransporteerd naar de Duitse mede-eigenaar Worlée. Zij doen de nabewerking en zetten dit product af binnen Europa."
 
Groentenbewerker
Scelta is niet alleen leverancier van gedroogde champignons. Het bedrijf produceert onder andere diepgevroren, gekookte, gegrilde en gefrituurde champignons, champignonpoeder en -concentraat, maar ook groentensnacks en groentenfriet.

Voor meer informatie
Scelta Mushrooms
Heymansstraat 35
5927 NP Venlo
T: +31 0773241020

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven