Tomatenkas voor biologische cannabisteelt

Canopy Growth en Canopy Rivers hebben een joint venture overeenkomst afgesloten om samen met Les Serres Stéphane Bertrand, een groot tomatenkasbedrijf in Mirabel, Quebec, een nieuw bedrijf te vormen, Les Serres Vert Cannabis.

Bertrand produceert momenteel tomaten en andere groenten in een moderne kas van 65.000 m2, die grotendeels in 2015 werd gebouwd. De hele kas zal tegen april 2018 worden omgebouwd voor de cannabisteelt. De vergunningaanvraag is ingediend met de hulp van Canopy Growth, en als de benodigde goedkeuringen van onder andere Health Canada worden ontvangen zou de productie tegen mei 2018 moeten beginnen.Volgens de overeenkomst zal Vert Mirabel, onder bepaalde voorwaarden, de kas van Bertrand leasen. Vert Mirabel krijgt ook een optie om het onroerend goed over te nemen.

Volgens voorzitter en CEO van Canopy Growth Bruce Linton krijgen ze door de overeenkomst vastere voet in Quebec en is de fusie van Canopy's cannabisexpertise met de kasexpertise van Les Serres Stéphane Bertrand "goed nieuws voor onze klanten en investeerders."De kas heeft een geldige biologische Ecocert certificering die door Bertrand gebruikt zal worden om biologische cannabis te telen. Vert zou dan het eerste Canopy merk worden dat biologische cannabis aanbiedt, een waarde toevoegende factor voor het assortiment van het bedrijf.Als tegenprestatie zal Canopy Growth, onder voorbehoud van het behalen van bepaalde mijlpalen en verkrijgen van de vereiste reglementaire en beursgoedkeuringen, $2,75 miljoen gewone aandelen aan Bertrand uitreiken in vier gelijke tranches. Canopy Rivers zal de ontwikkeling van Vert Mirabel in meerdere tranches helpen financieren voor $15 miljoen in contanten (waarvan $750.000 al bij het afsluiten van de overeenkomst werd voldaan), in ruil voor preferentiële aandelen. Daarnaast zal Canopy Growth in een eerste periode alle door Vert Mirabel geproduceerde cannabis kopen. Canopy Growth en Canopy Rivers bezitten samen 66,7% van Vert Mirabel en Bertrand de resterende 33,3%.

Voor meer informatie:
Canopy Growth
1 Hershey Dr.
Smiths Falls, Ontario
K7A 0A8
1 855 558 9333 x 122
invest@canopygrowth.com
www.canopygrowth.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.