Meeste vraag naar paarse variant

Jaarrond mini-aubergines in kassen in Ontario

Mini-aubergines zijn in Canada jaarrond beschikbaar uit de kassen van Double Diamond Farms in Ontario. "Ons piekseizoen loopt van het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer," vertelt Chris Mastronardi, directeur van Double Diamond Farms. Markt voor kasaubergines stabiel
De traditionele paarse variant is het populairst en wordt dan ook het meest geleverd aan de betere supermarkten en speciaalzaken. Tot de andere rassen behoren Graffiti, White en Sicilian. "Aangezien het een kasspecialiteit betreft, is de markt zeer stabiel in vergelijking tot die van aubergines uit de volle grond," legt hij uit. Dankzij de teeltstandaarden en kwaliteitscontrole van Double Diamond Farms heeft het bedrijf volgens Mastronardi een zeer trouw klantenbestand en is ook de vraag stabiel. Dit seizoen is de aubergine erg populair en Mastronardi verwacht dat de afzet tot in het nieuwe jaar goed zal blijven. "Warme auberginegerechten passen uitstekend bij deze tijd van het jaar," meent hij.

Uitbreiding
Vorige maand maakte het bedrijf haar plannen voor een verdere areaaluitbreiding met een biologische komkommerkas in Kingsville Ontario bekend. Double Diamond farms hoopt hiermee haar bioproductie aanzienlijk te kunnen vergroten. Er zijn ook plannen voor een nieuwe bedrijf van ruim 48 hectare. "Fase 1 is gereed om beplant te worden en we hopen begin 2018 voor het eerst te kunnen oogsten. Het project heeft betrekking op vleestomaten, aubergines en andere specialiteiten," legt hij uit. Mastronardi is van mening dat het momenteel een spannende tijd is binnen de sector. "We zien overal grote veranderingen. We zijn blij dat we ons areaal uit kunnen breiden, evenals onze biologische productie en dat we een nieuwe lijn kindersnacks op de markt gaan brengen. "Voortdurende investeringen in technologie en duurzaamheid zijn volgens Mastronardi noodzakelijk om de smaakvolste groenten te kunnen blijven telen."


Voor meer informatie:
Chris Mastronardi
Double Diamond Farms
Ph: 1-866-326-1200

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.