“De Boer was weer effe weg!”

De kerst van Boer Berkel

Tholen - De kersttijd is voor Hans Boer, ook wel bekend als Boer Berkel, de drukste periode van het jaar. Zijn bedrijf J.F. Boer uit Berkel en Rodenrijs levert stroomaggregaten aan de tuinbouw. Rond de feestdagen is hier veel vraag naar. Tijd om te testen
Boer Berkel: "Vlak voor kerst willen telers de laatste investeringen doen. Om dezelfde reden is het op het moment ook in de kassenbouw erg druk." Voor telers is het juist een rustige periode. "Alle bloemetjes zijn de tuin uit. Dan gaan ze dingen doen die ze normaal nooit doen, zoals het testen van het aggregaat. Tijdens de kerstdagen zijn ze gelukkig wel zo beleefd om niet te bellen. Tenzij de stroom uitvalt natuurlijk." 

Ook heeft Boer Berkel het druk met het versturen van zijn populaire kerstkaarten. Per jaar gaan er zo'n 300 de deur uit. "De kaarten zijn goed voor de relaties. Mensen rekenen erop. Als ik iemand geen kaart meer stuur, wordt er soms boos en teleurgesteld gereageerd. Vanmorgen is er nog iemand kerstkaarten komen ophalen van de afgelopen vijf jaar."


Het juiste luipaard
Het is 25 jaar geleden dat Boer Berkel begon met het versturen van zijn kerstkaarten. Op zijn kaarten staat een foto die hij zelf heeft gemaakt. "Ik heb ervoor gefotografeerd in Scandinavië, IJsland en Canada. Sinds twintig jaar doe ik dit in Zuid-Afrika." Het maken van een kerstkaart kost Boer Berkel vier weken. Vorig jaar was het een neushoorn, het jaar ervoor een nijlpaard en dit jaar een luipaard. Boer Berkel: "Je wilt precies het juiste dier vinden. Deze keer moest ik er twee keer voor naar Zuid-Afrika." De tekst van de kaarten is al jaren dezelfde. "De boer was weer effe weg! Prettige feestdagen."


Voor meer informatie 
J.F. Boer Aanhangwagens en Stroomaggregaten
Hans Boer


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.