uitgenodigd door topmanagement

Lex van der Ende bij strategische meeting Xylem in Orlando

Tholen - Voor Van der Ende Groep is een goede samenwerking met partners onontbeerlijk. Lex van der Ende vertelt hoe die samenwerking met het Amerikaanse Xylem, een vooraanstaande producent van watertechnische oplossingen wereldwijd, gaat en hoe de twee bedrijven samen stilstaan bij de ontwikkelingen in de markt. Al meer dan 25 jaar geleden introduceerde Van der Ende Groep het merk Lowara in de tuinbouw, wat een van de bekende merken van het beursgenoteerde bedrijf Xylem is. Mede door die introductie zijn Van der Ende Groep en Xylem nu marktleider op irrigatiegebied in dit segment. Het productportfolio - onder andere met merken Lowara, Grindex en Flygt - staat voor kwaliteit en dat past bij de keuze van Van der Ende Groep. 

Eind november is Lex van der Ende op uitnodiging van het topmanagement van Xylem, bestaande uit 240 managers, naar Orlando afgereisd. Daar werd onder het thema "Today, Tomorrow, Together" stilgestaan bij de toekomst, de groeistrategie en de samenwerking tussen Xylem en hun partners wereldwijd. Als enige Europeaan maakte Lex deel uit van het customer panel om te spreken over de prestaties en de strategie. "We exporteren onder andere de Xylemproducten naar meer dan honderd landen wereldwijd - zowel direct als indirect. Dan zijn de beschikbare configuraties van groot belang: 208V, 50/60Hz of 600V? Voor ons is het een uitdaging om oplossingen te vinden die voldoen aan de eisen wereldwijd, zoals multivoltage oplossingen, bepaalde certificeringen en een dekkende scope. Zulke toepassingen realiseren, kan een eenvoudiger productieproces betekenen en de logistiek en voorraden wereldwijd eenvoudiger, sneller en effici├źnter maken. Voor Van der Ende Groep zijn er meer uitdagingen, welke we hebben aangedragen." 

Samenwerking met leveranciers
Deze onderwerpen kwamen uitgebreid aan bod tijdens de bijeenkomst. En niet voor niets: ook Xylem wil zich maximaal inzetten om te verbeteren. "Wij zien dat kennis een steeds grotere rol gaat spelen. Daarom staan we stil bij onder andere IoT (Internet of Things) en Big Data oplossingen. Zo zouden we in de toekomst kunnen denken aan een gegarandeerde verpompte m3 in plaats van het verkopen van een pomp. Dat vraagt een andere manier van denken en die vragen we ook van onze leveranciers," vertelt Lex. "Deze ontwikkelingen maken een goede samenwerking met je leveranciers onontbeerlijk. Voor ons is Xylem een belangrijke partner, zeker omdat we elkaar zien als verlengstuk en we daardoor ook waarde toevoegen aan het proces. Zoals het modificeren van een pomp, productverbeteringen aandragen of het complementeren van de scope. Nu ziet Lex dezelfde mogelijkheden voor de Lowara verwarmingspompen. Bij Van der Ende Groep hebben we jarenlang samen met Xylem gewerkt aan het complementeren en uitbreiden van de verwarmingslijn voor de tuinbouw en hebben we aansluitend een speciale tool ontwikkeld: de Curves selectietool. Dankzij deze ontwikkelingen zien we in diverse sectoren goede samenwerkingskansen en een mooie toekomst samen met Xylem!" 

Voor meer informatie:
Van der Ende Groep
Maasambacht 4
2676 CW Maasdijk
+31 (0)174 51 50 50
sales@vanderendegroep.nl
www.vanderendegroep.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.