Nieuwe medische marihuana kas van bijna 13.900 m² in Canada

Er komt waarschijnlijk een marihuanakwekerij met een vergunning van $500 miljoen in plaats van een melkveehouderij in Central Saanich, British Columbia, die voorheen bekend stond om zijn sterk ruikende composteringsinstallatie.

Shawn Galbraith is van plan in vijf tot zeven jaar 21 kassen te bouwen op ruim 14 hectare van de Stanhope Dairy Farm. Het bedrijf zou dan een van de grootste marihuanakwekerijen in Canada worden. Galbraith bouwde eerder al een betonnen bunker op Lochside Drive, naast Michell's Farm, om een door Health Canada goedgekeurd cannabisbedrijf te huisvesten.

Galbraith, eigenaar van Evergreen Medicinal Supply, zal de Stanhope melkveehouderij aan de Old East Road opkopen en heeft de goedkeuring van Health Canada voor de bouw van een $25 miljoen kostende kas van ruim 13.900 m2. Die zou meer dan dubbel zo groot zijn als de marihuanakwekerij van Tilray in Nanaimo, die met 200 werknemers momenteel de grootste producent is van medische marihuana in British Columbia.

"Het is een belangrijk project. Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk het is voor de regio," zegt Galbraith, een 55-jarige voormalige aannemer die een grote speler wil worden in de marihuanasector van het land zodra het medicijn in juli is gelegaliseerd.

Lees meer op the Times Colonist (Katie DeRosa)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven