Vertical farm in Dubai

De eerste commerciële vertical farm van GCC, Badia Farms, is geopend in Dubai en heeft ambitieuze plannen om de toekomst van de teeltsector in de regio te leiden. Door middel van de nieuwste technologie van de teelt op water en vertical farming, produceert het bedrijf voedzame bladgroenten die vrij zijn van bestrijdingsmiddelen. Bovendien is er voor de teelt van deze groenten geen zonlicht, grond of beschermingsmiddelen nodig. Badia Farms is opgericht door de Saudische entrepreneur Omar Al Jundi en de Britse teeltexpert Grahame Dunling, met het doel om een duurzame en innovatieve manier te vinden om voeding te telen. De verwachting is dat tegen 2030 de vraag naar voeding met 50% zal stijgen. Dit zet druk op overheden om een oplossing te vinden waarbij voedselveiligheid centraal staat. Het lastige klimaat in de regio zorgt voor grote problemen voor de teeltsector, waardoor de regio sterk afhankelijk is van de import van voedsel. Op dit moment importeert de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) dan ook meer dan 80% van zijn voeding. 

Omar Al Jundi, de oprichter en directeur van Badia Farms: "Onze missie is het telen van verse, voedzame producten zonder beschermingsmiddelen die barsten van de smaak en die hier in Dubai worden geteeld. De VAE staat bekend om zijn fine dining en gastvrijheid en toch wordt de grote meerderheid van onze voeding geïmporteerd. Door middel van vertical farming kunnen we onze ecologische voetafdruk drastisch verminderen en bladgroenten telen die verser en smaakvoller zijn en die binnen een paar uur na de oogst op je bord kunnen liggen." Badia Farms gebruikt een high-tech binnenteelt techniek waarmee gewassen jaarrond kunnen worden geteeld. Mede-oprichter Grahame Dunling, een vierde-generatie teler met meer dan 40 jaar ervaring binnen de sector, speelt een fundamentele rol bij de dagelijkse gang van zaken binnen het bedrijf. Het zeer gecontroleerde milieu, met technologieën en systemen van Dunling, gebruikt de meest geavanceerde technologie voor de teelt op water. Ook gebruiken ze een basis die rijk is aan voedingsstoffen en een op maat gemaakt LED verlichtingssysteem om de optimale kwaliteit en opbrengst te creëren. Het duurzame ecosysteem van Badia Farms verbruikt 90% minder water dan een systeem waar er vollegronds wordt geteeld.

Al Jundi voegt toe: "Ons bedrijf biedt een oplossing voor het lastige klimaat van onze regio. Dankzij ons systeem kunnen we 365 dagen per jaar telen. Bovendien kunnen we dit op een duurzame manier doen met minimaal gebruik van (gerecycled) water, het maximaliseren van de ruimte die we hebben en zonder het gebruiken van bestrijdingsmiddelen. Onze eerste gewassen zijn bladgroenten, maar we zijn al bezig met het telen van andere gewassen door middel van andere teeltsystemen. Dit is de toekomst van de teelt."Voor het eerst kunnen consumenten uit de VAE verse groenten eten die dezelfde dag geoogst en gegeten kunnen worden. Hierdoor wordt een oplossing geleverd voor het verminderen van de ecologische voetafdruk van de regio.

Het bedrijf produceert een grote variëteit aan micro-groenten en baby leaf kruiden variëteiten die smaak geven aan salades, hoofdgerechten, sandwiches en soepen. De microgroenten, zoals rode kool, boerenkool, basilicum en mosterd zitten vol met antioxidanten en zijn zeer rijk aan voedingsstoffen.

Voor meer informatie:
Badia Farms
www.badiafarms.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.