Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dit zijn de beste ideeën voor een gezonde pauzesnack

Uit 108 inzendingen zijn 5 winnaars geselecteerd door de jury voor de ontwerpwedstrijd 'Gezonde pauzesnack', van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.

De product- en marketing concepten werden beoordeeld op originaliteit, effectiviteit bij de doelgroep (schoolgaande jeugd 10-20 jaar) en haalbaarheid van de uitvoering. Het doel van deze concepten is om scholieren meer gezond te laten snacken met minimaal 50% groenten of fruit. Vijf teams van overwegend jongeren gaan samen met een aantal deskundigen aan de slag om de winnende groentesnackconcepten een stap verder te brengen.

De vijf winnende concepten zijn:
  1. Veggiebits: geroosterde groenteblokjes in een handige snack verpakking om te delen
  2. Waffling/Yam: gedeelde tweede prijs voor twee wafelconcepten. Waffling biedt verse wafels waarbij suiker en meel grotendeels vervangen zijn door groente met smakelijke toppings en social media, Yam houdbare groente wafels met een aansprekende naam
  3. Mingle machine: mix your own snack! Smoothie machine waarmee scholieren een groente smoothie naar keuze kunnen maken
  4. Carrot nacho: wortel dip in een bijzondere verpakking.
De winnaars krijgen in totaal € 4000 voor de concepten. De winnende teams krijgen een cocreatiesessie en de kans zich te presenteren aan professionals uit de retail- en creatieve sector.

Het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselveiligheid en het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn zetten zich in voor een hogere consumptie van groenten en fruit. Dit doen zij door innovaties te stimuleren samen met (SIGN) Stichting Innovatie Glastuinbouw en voorlichting via het Voedingscentrum. Het doel: jongeren consumeren de dagelijkse aanbevolen 250 gram groenten en 2 porties fruit (200 gram).

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Peter Oei)
Publicatiedatum: