Restaurant bouwt eigen kas

Deze winter zijn de eigenaren van bistro Novia, Bob Cutler en chef Dustin Cyr druk bezig met de bouw van een 1500m2 grote kas. In de kas hopen de twee binnen acht maanden 80% van de versproducten te kunnen telen die ze in het restaurant gebruiken. Een ambitieus maar haalbaal plan, zeggen beiden. 

Zowel Cutler als Cyr heeft veel ervaring in de restaurantsector. Voordat Novio in de herfst van 2016 werd geopend was Cutler eigenaar van het restaurant The Family Dog in het Amerikaanse Orono. Daarnaast had hij ook nog twee foodtrucks in Bangor, die hij sindsdien heeft verkocht. Cyr oefent zijn beroep ook al ruim een decennium uit en heeft in meerdere restaurants in en rond Bangor gewerkt. Telen is echter nieuw voor beiden. 

Cyr's doel was om de meeste verse en smaakvolle versproducten te krijgen voor zijn gerechten. Dankzij de kas kan hij bovendien alleen die gewassen telen die hij nodig heeft voor zijn gerechten. Zijn zeer scherpe pepers teelt hij bijvoorbeeld op water. In de kas wil hij ook andere groenten, zoals tomaten en sla, op water gaan telen. 

Lees meer op Bangor Daily News (Abigail Curtis)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.