Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomaten scoren hoog in gezondheidsenquête onder consumenten

Tomaten worden als zeer gezond beschouwd en gezien als het belangrijkste ingrediĆ«nt van het Mediterrane dieet, zo blijkt uit onderzoek Lycored. 329 Engelsen kregen een lijst met 14 soorten groenten en fruit voorgelegd en werden gevraagd de 5 gezondste soorten te kiezen. 

Groene bladgroenten, die door 77% van de respondenten werden gekozen, voeren de lijst aan, gevolgd door uien, knoflook en prei (54%), citrus (54%) en kool, bloemkool en broccoli (50%). Ongeveer de helft van de ondervraagden (52%) liet weten dat tomaten tot de vijf soorten behoorden die als 'superfood' aangemerkt worden. 

Op de vraag welke groenten en fruit zij het meest associĆ«ren met een Mediterraan dieet antwoordde 91% van de ondervraagden tomaten, gevolgd door paprika's (81%), uien, knoflook, prei (76%) en citrus (65%). 


 
Publicatiedatum: