zelfs Fransen onder de indruk van Nederlandse tomaten

Gert Jan van der Spek (Solyco) op Frans televisiejournaal

Fransen zijn dol op Franse kaas, Franse wijn, Franse Fransen en Frankrijk. Chauvinisme is niet voor niets een Frans woord - om ze van iets anders te overtuigen moet je van heel goede huize komen. En dat lukt de Nederlandse tuinbouw dus. In aanvulling op eerdere internationale publicaties dit jaar is ook het Franse journaal TF1 een kijkje komen nemen in de Nederlandse tomatenkassen.

"Je zou denken dat onze tomaten uit zuidelijke landen als Italië en Spanje komen", begint de presentator. Maar niets is minder waar. "Onze tomaten komen steeds vaker uit het Noorden, zoals te zien is in deze indrukwekkende reportage over de Nederlandse tuinbouw".

In de reportage worden Nederlandse telers geroemd om de manier waarop ze innovaties toepassen. Onafhankelijk van de weersomstandigheden worden hierdoor aan de lopende band tomaten geoogst. Naast een bezoek aan de tomatenkas van Gert-Jan van der Spek, gaat de verslaggever ook langs bij Wageningen University om eens te zien waar alle slimme technologie ontwikkeld wordt.
Ook de Fransen roepen Nederland tot kampioen uit. Ditmaal is het 'kampioen intelligente tuinbouw', die Nederland bij mag schrijven op de lijst.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.