Willem-Jan Coolbergen, Ortolanda Borgo Grappa:

"Na moeizame novembermaand nu erg goede markt bosradijs"

Tholen - Bij Ortolanda Borgo Grappa is het drukke winterseizoen in de radijs weer losgebarsten. "Onze piek is van november tot april", vertelt de Nederlander Willem-Jan Coolbergen die het Italiaanse teeltbedrijf met een totaal van maar liefst 55 hectare bosradijs in tunnelkassen runt.

Het verloop van het seizoen is tegengesteld aan vorig jaar. "Toen hadden was het in het vroege najaar erg koud, wat gelijk zorgde voor hoge prijzen, maar werd het in november warmer en verliep de afzet moeizaam tot begin januari. Dit jaar verliep door het warme herfstweer het vollegrondsseizoen in heel Europa erg goed en kon men al het gezaaide product oogsten. Dat resulteerde voor ons in een lastigere start met lagere prijzen, want normaal starten wij in november onze programma's op.""Dit jaar was november voor bosradijs een hele magere maand in Europa, maar toen de winter is losgebarsten en de vollegrondsradijs van de markt is, is de verkoop en de prijs omhoog geschoten", vervolgt Willem-Jan. "Zeker nu richting Kerst zijn de prijzen erg hoog, want er is heel veel vraag en minder aanbod. Onze radijs gaat heel Europa door, waarbij Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland de belangrijkste afnemers zijn."


De hulpjes van de Kerstradijsman

Hij ziet het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. "Qua teelt en afzet zie ik het positief in. Wel baren de veranderende wetgeving in Brussel over het toelatingsbeleid van de gewasbeschermingsmiddelen ons de nodige kopzorgen, maar het is daarmee ook weer de nieuwe uitdaging voor 2018, want Ortolanda is een flexibel bedrijf, dat snel kan inspelen op veranderende omstandigheden."

Voor meer informatie:
Willem-Jan Coolbergen
Ortolanda Borgo Grappa
+39-3335887983
wj@ortolanda.com
www.ortolanda.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.