Peter Jonkergouw, Bospeentopper

"Uniek concept met geschilde bospeen"

Tholen - Bij Tuinbouwbedrijf Jonkergouw in Schaijk is het druk voor de kerst, zo geeft Peter Jonkergouw van Bospeentopper aan. Het bedrijf uit Schaijk is momenteel druk in de weer met het schillen van de laatste Hollandse bospeen. 


Het assortiment van Bospeentopper.

"We telen bospeen voor de Nederlandse en Belgische retail van eind mei tot ongeveer eind november", vertelt Peter. "Daarnaast zijn we zes jaar geleden gestart om de bospeen panklaar te leveren door middel van de peentjes te schillen en te verpakken voor de retail. Hiervoor zijn we BRC-gecertificeerd."
 
Groeiend proces
"Van het zaadje tot en met het geschilde product en de gesealde verpakking: aftuin hebben we het hele proces in eigen hand", vertelt Peter. "We doen dit dus al vijf seizoenen en dat proces groeit nog steeds. In het winterseizoen van december tot en met mei laten we zelfs een teler uit het Zuid-Spaanse Chipiona de bospenen telen. We hebben nauw contact met elkaar over onder andere de rassen, de sortering, de levering enzovoort", vertelt hij. "Dit zodat we jaarrond mooie verse bospenen in het koelvak van de retailers krijgen. In de wintermaanden leveren we ook prei van begin januari tot juni. Dit doen we op de vrije markt. Dus in de winter is het spannend qua volumeprijs, die enorm kan verschillen van jaar tot jaar. Al 20 jaar regelen we zo onze eigen afzet op die manier en het is toch in al die tijd altijd weer goed gekomen." 


peen van Peter Jonkergouw.

Voor meer informatie:
Peter Jonkergouw
Bospeentopper.nl
Molenaarstraat 2
5374 GG Schaijk
Tel: 0486-461309
E: jonkergouw@bospeentopper.nl
W: www.bospeentopper.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven