China: meer innovatie in verpakking door vraag van consument

"De Chinese landbouwsector heeft zich in de afgelopen jaren razendsnel ontwikkeld. Dit kun je bijvoorbeeld zien aan de grote aantallen verschillende groenten- en fruitsoorten. Je ziet het echter ook aan de kwaliteit van de verpakking en hoe daarin wordt geïnnoveerd. Als consumenten groenten of fruit kopen, moeten ze voordat ze ervan proeven eerst een indruk van het product krijgen. Dat is de reden waarom verpakking zo belangrijk is geworden," zegt Zhou Weiqi, van het China Lehe Fruit Packaging Research Center.


Verpakte suikermeloenen


Verpakte sinaasappelen

"De steeds hogere eisen van de consument dwingen bedrijven binnen de gehele leveringsketen om hun merken te verbeteren. Dit geldt voor winkelketens, distributeurs, handelaren, importeurs en telers. Alle vereisten voor verpakking worden strenger, of het nu om ontwerp, esthetiek of de kwaliteit van het materiaal gaat."


Verpakte pomelo's uit Israël


Verpakte sinaasappelen

"De Chinese markt kent nu een breed aanbod aan fruit, maar er zijn slechts een aantal merken op de markt die daadwerkelijk veel invloed hebben. Dit zijn onder andere de Chu-sinaasappelen, Nongfu Spring en andere lokale merken. Er zijn hier verschillende redenen voor, zoals het onrechtmatig gebruik van merknamen of onregelmatige activiteit op de markt. Om een Chinees fruitmerk te creëren, moet je het juiste pad aflopen, wat doorgaans veel tijd kost."Sinaasappelen in verpakkingSinaasappelen in verpakking

"Ons bedrijf is gespecialiseerd in alle aspecten die komen kijken bij de verpakking van allerlei fruitsoorten, zoals het ontwerp van gestandaardiseerde kartonnen dozen, print-ontwerp en distributie. We hebben op dit moment faciliteiten in Zhejiang en Guangxi van respectievelijk 5.000 en 3.000 vierkante meter."

Zhou Weiqi - CEO
China Lehe Fruit Packaging Research Center
Phone: +86 181 0078 0058

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.