Gerard Sevenhuijsen, Tuindersbelang:

"Het aanbod in de kleine maten is kleiner dan andere jaren"

Tholen - Tuindersbelang meldt een opvallend prijsverschil in kool. De prijzen voor kleine maten (60/10 kilo) liggen op 22 eurocent, grote maten 36/100 kilo liggen momenteel op 9 cent. Dat geldt voor de witte kolen, de prijzen voor rode kool liggen een paar honderdste centjes hoger. "De natuur heeft ons een handje geholpen, de kolen zijn goed gegroeid. We hebben een goede oogst achter de rug", vertelt Gerard Sevenhuijsen. "Daardoor is er meer aanbod in grote maten en is het aanbod in de kleine maten kleiner dan andere jaren."

Rustig
De prijzen liggen erg laag. "Het is niet best, nee, maar de koolmaanden moeten nog komen. In deze maanden is het altijd erg rustig, voor ons product zijn het geen topweken. In januari wordt het over het algemeen beter voor de bewaarproducten. De wind kan dan zomaar uit een onverwachte hoek gaan waaien. Ik neem aan dat het beter wordt", stelt Gerard. Hij ziet geen gekke bewegingen in de markt. "In landen om ons heen is de oogst ook goed geweest, vandaar dat er minder export is. De geoogste volumes zijn groot en kwalitatief goed, dat drukt de prijzen." 

Voor meer informatie:
Tuindersbelang
Gerard Sevenhuijsen
Dergmeerweg 3
1749 VA Warmenhuizen
T: 0226-391000


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.