Student doet onderzoek naar teelt op water in India

Scheikundeleraar Dr. Yelena Naumova en student Indira Roy van de Chatham High School hebben samen met Dr. A.J. Both van Rutgers een wetenschappelijk artikel geschreven dat gepubliceerd is in een vakblad.

De titel van het artikel is "Assessment of Electricity-Free Hydroponics in India: A Proof of Concept Field Study" en is gepubliceerd in de december uitgave van het Journal of Agricultural Science.Vorig jaar deed Indira onderzoek terwijl ze op bezoek was bij familie in Hyderabad, India. In dit gebied hebben kleine boeren te maken met zeer lastige omstandigheden door een gebrek aan vruchtbare grond, regen en ruimte voor succes. Indira is ervan overtuigd dat de teelt op water een productieve methode kan zijn voor deze boeren, omdat deze techniek niet afhankelijk is van de kwaliteit van de grond of van regenval. Bovendien zorgt het voor een grotere oogst en is er minder grote oppervlakte voor nodig. Echter blijkt de teelt op water vaak niet toegankelijk voor arme boeren, door de hoge elektriciteitskosten die nodig zijn voor deze technologie. 

Indira's onderzoek richtte zich op het vergelijken van een aangepast systeem dat niet op elektriciteit loopt met een conventioneel systeem. Ze kwam erachter dat hoewel het conventionele systeem een grotere hoeveelheid droge gewassen opleverde, het gemodificeerde systeem meer vers uitziende gewassen opbracht. Daarnaast werd van beide systemen het nitrogeen, fosfor en kalium niveau getest en werd gekeken naar de kosten van beide systemen. 

Indira: "Voedselveiligheid is een wereldwijd probleem waar in de toekomst steeds meer aandacht aan zal moeten worden besteed."

"De peer-review was een rigoureus en een beetje een intimiderend proces, maar het was erg prettig om Dr. Naumova en Dr. Both als medeauteurs te hebben. Hun kennis van dit onderwerp is enorm en ik heb veel steun aan hen gehad. In de toekomst hoop ik onderzoek te blijven doen naar duurzame oplossingen."

Bron: Chatham High School

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.