CPVO tekent Administratieve Overeenkomst met ARIPO

Op 15 december 2017 hebben de Community Plant Variety Office (CPVO) en de African Regional Intellectual Property Organisation (ARIPO) hun samenwerking geformaliseerd door in Genève een Administratieve Overeenkomst (hierna "AO") te tekenen. 

De samenwerkingsactiviteiten die vallen onder de AO moeten bijdragen aan de ondersteuning van de capaciteitsopbouw van ARIPO en bij technische problemen die relevant zijn voor de bescherming van plantvariëteiten. Een ander gebied van samenwerking die valt onder de AO is het creëren van programma's die mensen bewust maakt van het belang van een wettelijk en administratief PVR systeem. 

De AO volgt op de aanname van het Arusha Protocol die nieuwe plantenvariëteiten moet beschermen. Dit protocol werd aangenomen tijdens de Forty-First Session van het Administratieve Raad van ARIPO op 20 november 2017 in Lilongwe, Malawi.

De overeenkomst heeft in eerste instantie een looptijd van vijf jaar na de datum van de ondertekening. De CPVO en de ARIPO kunnen hierna de samenwerking evalueren. Deze evaluatie kan bestaan uit het verder onderzoeken van gebieden waar de samenwerking verbeterd of onderbroken kunnen worden en wat nieuwe aandachtsgebieden kunnen zijn. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.