Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Packaging Automation demonstreert nieuwe traysealer op Fruit Logistica

Tijdens de komende editie van de Fruit Logistica zal Packaging Automation (PA) haar nieuwste volledig elektrische SL4 Motion traysealer demonstreren. Andere producten die uitgerust zijn met dezelfde technologie als de SL4 zijn de Revolution en Revolution XL machines. 


"De machines beschikken over zogenaamde ''motion'-technologie waardoor de trays met een hogere cyclussnelheid kunnen worden geseald dan bij iedere andere machine die momenteel op de markt verkrijgbaar is. De snelheid kan oplopen tot 22 cycli per minuut op een enkelbaansformaat," laat Packaging Automation in een persbericht weten. 


"Naar deze hoge snelheden is momenteel vraag, met name in de AGF-sector, waar het gebruik van topseal de laatste 12 maanden enorm is gestegen. De toegenomen snelheid is te danken aan de laadarmen die samenwerken met de invoer en rollentransportband zodat een continue invoer gegarandeerd is. 

PA legt uit dat de bewegingscontrole-technologie ook zorgt voor een zachtere productbehandeling en hier zouden verpakkers van kersen en blauwe bessen voordeel van kunnen hebben. 

Kersenverpakkers zullen ook merken dat er veel minder steeltjes in het folie terecht komen, een bekend probleem bij deze productcategorie, dat ontstaat doordat het product bij andere machines met minder behoedzame bewegingen wordt verwerkt. 


Voor meer informatie:
Claire Carless 
Packaging Automation Ltd
Publicatiedatum: