Op het gebied van voedsel en landbouwproducten

Benelux en India sluiten akkoord over digitale uitwisseling gegevens

De Benelux en India hebben een akkoord getekend over de digitale uitwisseling van gegevens op het gebied van voedsel en landbouwproducten. Digitale uitwisseling van gegevens maakt het gemakkelijker voor controlediensten om aan de grens risico-analyses te maken en betrouwbare in- en exporteurs te faciliteren, meldt Evofendex.

Proefproject
Het akkoord houdt in dat er een proefproject wordt gestart tussen India en Nederland. De bevindingen die hieruit voortkomen, worden vervolgens gebruikt in de twee andere Benelux-lidstaten.

Toejuichen
Evofendex juicht deze ontwikkeling sterk toe, zo laten zij weten. De organisatie is regelmatig overleg in Benelux-verband over douane en transportbeleid. De afgelopen jaren heeft de Benelux-organisatie zich opgeworpen als een voorvechter van innovatie en handelsfacilitering. Dit voorstel past in het streven om als Benelux tot de logistieke top van Europa te blijven behoren en deze positie nog verder te versterken.

Veel te winnen
Naar verwachting gaat deze proef met India bijdragen aan een soepele afdoening van certificaten die veelal nodig zijn voor voedsel en landbouwproducten. Juist op deze gebieden is nog veel te winnen met een effici├źntie slag in de afhandeling aan de buitengrens. Dat geldt in India en in Nederland. De handel met India levert in Nederland zo'n 18.000 banen op.

Bron: Evofendex

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven