Geert van Veen, Prins Group

Van de passie voor koeien naar de passie voor een kassie

Tholen - Geert van Veen, directeur-eigenaar van Prins Group, had heel andere plannen voor zijn eigen toekomst. In zijn vrije uren werkte hij het liefst bij een veeboer in Wateringen. "Fantastisch vond ik dat. Ik had wat met die koeien. Dat werd mijn passie." Toen hij ouder werd, kwam hij erachter dat daar geen droog brood mee te verdienen viel. Hij schakelde over naar plan B. Zijn vader had een bedrijf in schermingsinstallatie en luchtmechaniek. Daar werkte Geert vaak in de vakantie. En daar is zijn toekomst in de tuinbouw uiteindelijk toch begonnen. 

In eerste instantie startte Geert zijn eigen bedrijf op: Vesotec. Hij verkocht dit al snel aan Prins Dokkum. Prins wilde een volwaardige kassenbouwer worden, die turnkey kon opleveren. Met de overname van Vesotec, later is de naam veranderd in Vepritec ,haalde Prins schermingsinstallatie en luchtmechaniek in huis en werd Prins een turnkey-aanbieder. Geert bleef voor Prins werken. En van het een kwam het ander. Al snel werd hij verantwoordelijk voor de Nederlandse kassenbouwtak binnen Prins. Voor de projecten in het buitenland schakelde Prins dealers in. Als Geert op beurzen was, kreeg hij steeds vaker en steeds gecompliceerdere vragen. Geert: "We zochten elkaar op om kennis te delen. Nederland was immers voorloper in tuinbouwtechnieken. Die samenwerking was al heel goed, maar werd op deze manier nog hechter. En op die manier raakte ik eindverantwoordelijk voor de hele kassenbouw binnen Prins, dus zowel in het binnen- als in het buitenland."Prins Dokkum
In Dokkum werden de kassen geproduceerd. Dit bedrijf had overigens ook andere "takken van sport". De kassenbouw is inmiddels overgenomen door Prins Group. De engineering, het tekenwerk en ontwikkeling is en blijft in Dokkum. Geert: "Daar gaan we niets aan veranderen. In Kwintsheul staat het hoofdkantoor en is de productie van materialen en van hieruit worden de dealers beleverd. Het gaat prima zo."

In 2000 begon Prins Group met de productie van aluminium kasdekken en gevelsystemen. Samen met Herman Batist is dit toentertijd gestart. En Prins Group doet dat nog steeds. Alles is dus nu in eigen beheer. 

Geert heeft zich stukje bij beetje in het bedrijf ingekocht. Geert lachend:"Ja, het kan raar lopen, zie je wel. En het is zo leuk om dit te doen. Je kan zo veel doen met een goed team. Ik ben daar heel blij mee. Je staat versteld met hoe ver je met kunt komen. Ik heb goede mensen om me heen." Twee mensen die met Geert gestart zijn in 1988 werken er nog steeds: Fred Wennekers, servicemonteur en Ruud Bol, monteur en supervisor. Geert: "Volgend jaar op 1 april is dat dus precies 30 jaar geleden. Dat zal best een bijzonder dag voor ons drieën zijn."

Aparte zaak, hechte club
Met veel dealers en relaties heeft Prins Group al een lange relatie. Geert:"Ik denk dat we een aparte zaak hebben. Het is een bijzonder hechte club. We hebben loyale klanten, relaties en eigen mensen. Dat vind ik waardevol. Dat heeft ertoe geleid dat wij in moeilijke tuinbouwjaren wel gewoon ons werk hadden. Wij hadden continuïteit."

Geert besluit: "Het gaat mij eigenlijk niet om geld. Het gaat erom wie je bent. Als je wat belooft, moet je het doen. En anders moet je het zeggen. Ik kies voor transparantie. En verder … Ik slik liever wat verlies, dan dat iemand denkt dat ik wat uithaal. Prins Group is een cleane zaak."

Voor meer informatie:
Prins Group
Geert van Veen
Bovendijk 38
2295 RZ Kwintsheul
Telefoon: +31 174 52 68 80
Fax: +31 174 52 68 81
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.