Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Belichten in tomatenkassen bij hoge energieprijzen?

Vrijdag 15 december vond de laatste rondgang 2017 van de belichtingsgroep van Lycopersicon cvba plaats. De bedrijven Sibon bvba, Primato en Van Bulck Tuinbouwbedrijf bvba in Duffel en Putte werden bij deze rondgang bezocht. Daar zagen ze verschillende rassen van cherrytomaten tot en met vleestomaten.



Na het verkrijgen van de teeltinformatie van Jens Van Noten, werd de stand van de gewassen beoordeeld. Tijdens de groepsdiscussie werd naast de stand van de gewassen, ook dieper ingegaan op actuele vraagstukken. Hoe gaan tuinders om met belichten indien er zulke hoge energieprijzen zijn zoals de afgelopen week? Teelttechnische vraagstukken kwamen uiteraard ook aan bod, zoals welke maatregelen er best wel (of niet) worden genomen voor de opbouw van de populatie nuttige insecten.



Bij het bedrijf van Kevin Pittoors kon de nieuwe kas bezichtigd worden. Hierbij deelde hij ook met alle plezier de redenen mee voor de keuzes van zijn nieuwe inrichting. Na de inspectie van enkele rassen die er sterk bijstonden, werden de verschillende teelt-technische aspecten besproken zoals o.a. de hoeveelheid en frequentie water geven.



Tenslotte werd er afgesloten met een bezoek aan de serre van Johan Van Bulck. Hier werd stil gestaan bij de biologie, waarbij Filip Van Langenhove van Koppert een uitgebreide uitleg gaf over het reeds inzetten van Macrolophus bij de plantenkweker en het gebruik van hommels binnen de belichte teelt. Na het kasbezoek sloot Geert Mortelmans van Lycopersicon cvba af met een presentatie en laatste discussiemoment. De informatieve namiddag werd voor de dorstige afgesloten met een pintje of frisdrank.

Auteur: Bert Thienpondt - Teeltadviseur Lycopersicon cvba
Voor meer informatie en deelname:
Lycopersicon cvba
Geert Mortelmans
Teeltadviseur 
+32 497 974 455


Publicatiedatum: