Grondlegger Plantenkwekerij Jongerius overleden

Afgelopen donderdag 14 december is Theo Jongerius, grondlegger van plantenkwekerij Jongerius in Houten, op 86-jarige leeftijd overleden. De sector verliest hiermee een gedreven ondernemer en een pionier in de opkweek van groentenplanten. Ons bedrijf verliest een inspirator die nog altijd betrokken was bij de ontwikkelingen van het familiebedrijf.De in 1931 geboren Theo Jongerius begon in 1951 een vollegronds tuinderij aan de Koningsweg in Utrecht. In de jaren daarna schakelde hij over naar de teelt van tomaten. Op verzoek van tuinders in de regio Utrecht begon hij in 1969 met de opkweek van jonge plantjes. Daarmee was de start van Plantenkwekerij Jongerius een feit. Door zijn gedrevenheid, visie en inzet heeft hij samen met zijn medewerkers een prachtig bedrijf kunnen opbouwen.

In 1999, op 68 jarige leeftijd stopte Theo Jongerius met zijn actieve rol in het bedrijf en heeft hij de leiding overgedragen aan zijn zoon, Nico Jongerius. Hij heeft daarna, samen met zijn vrouw, nog heel wat jaren kunnen genieten van zijn oude dag en kunnen ervaren dat Plantenkwekerij Jongerius vol passie en gedrevenheid wordt voortgezet.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.