Egypte: meer ijsbergsla en zoete aardappelen naar Europa en de Golfstaten

IJsbergsla is een van de populairste slasoorten ter wereld. Je vindt het in de meeste groentenwinkels en supermarkten. Veel van de grote fastfoodketens zoals McDonald's, Burger King en KFC gebruiken deze soort.
 
Alex Farm Trade is een exporteur uit Egypte die ijsbergsla exporteert naar Europa en de Golfstaten. Haar klanten zijn voornamelijk bedrijven die vers gesneden sla leveren aan fastfoodketens zoals McDonald's.

Volgens Hazem El Hawary, directeur van Alex Farm Trade in Egypte, "leveren we de ijsbergsla voor fastfoodketens in de Golfregio en Oost-Europa met name in landen als Saoedi-Arabië, Dubai, Bahrein, Oman, Koeweit, Oekraïne en Wit-Rusland. Het seizoen voor sla is tussen november en mei. Gedurende deze tijd is de enige concurrentie die we hebben afkomstig uit Turkije en Spanje, maar onze sla staat bekend als goedkoper met een goede kwaliteit."Door de toegenomen uitbreiding van fastfoodketens in het Midden-Oosten en Oost-Europa is de vraag naar ijsbergsla toegenomen. "We hebben de vraag naar ons product in Oost-Europa zien toenemen van 1 container tot ongeveer 3-4 containers per week (50 ton). We exporteren ook veel naar het Midden-Oosten: de vraag ligt nu op 120 - 150 ton per maand", zegt El Hawary.

Alex Farm trade exporteert niet alleen ijsbergsla, maar ook zoete aardappelen. Er worden drie verschillende soorten geëxporteerd: witvlezig, roodvlezig en oranjevlezig. "De exportmarkten voor onze zoete aardappelen verschillen enigszins van onze ijsbergsla. Het wordt meestal afgezet aan markten zoals Engeland, Italië, de Golfstaten en de Malediven."

Zuid-Europa teelt ook zoete aardappelen. Maar dat gebeurt meestal in de winter. Ondanks dat Egypte meer moet betalen voor transportkosten naar Europa, kan het land munt slaan uit het zoete aardappelseizoen, dat niet samenvalt met het Europese seizoen.

Meer informatie:
Hazem El Hawary
Alex Farm Trade (Egypt)
Tel.:+2 03 39 39 287
Mob. +2 011 208 66 660

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.