Rolls-Royce levert WKK systeem aan Marc Pittoors

Rolls-Royce heeft een contract getekend met Tuinbouwbedrijf Marc Pittoors (T.B.M.P) BVBA voor de levering van een 7 MWe gecombineerde warmtekrachtcentrale (wkk). De centrale zal worden aangedreven door twee gasgeneratoren gebaseerd op de nieuwe middelsnel lopende Bergen B36:45L6 motor. Deze motor zal warmte en kracht leveren aan een nieuwe tomatenkas in België. Bij het contract hoort ook een serviceovereenkomst voor de duur van 10 jaar. De verwachting is dat de gensets begin november 2018 in werking gaan. Marc Pittoors zal de opgewekte elektriciteit gebruiken voor de kunstmatige verlichting. De warmte die uit de uitlaatgassen en koelsystemen wordt onttrokken, zal gebruikt worden om de faciliteit te verwarmen. Daarnaast worden de schoongemaakte uitlaatgassen in de kas gebruikt om het CO2 niveau te verhogen en de plantengroei een boost te geven. 

Marc Pittoors, directeur van T.B.M.P: "Voor ons tomatenteeltbedrijf waren drie factoren cruciaal in het nemen van deze beslissing: elektrische efficiëntie (onze keuze is de beste in de huidige markt), expertise (Rolls-Royce heeft in de jaren 90 een gasmotor ontwikkeld en was een pionier op het gebied van de 'lean-burn' technologie) en optimale warmte balans (5 hectare binnen de kas is verlicht, 3,5 hectare niet)." Paul Hovius van PaCHov Consultancy was verantwoordelijk voor de verkoop- en contractonderhandelingen voor deze eerste centrale die uitgerust is met de nieuwe Bergen in-line motor. 

"De kassenmarkt is belangrijk voor ons en het is een genoegen om een contract met deze zeer professionele klant te tekenen," zegt Jeff Elliott, algemeen directeur van Bergen Engines, een dochterbedrijf van Rolls-Royce Power Systems en leverancier van middelsnel lopende motoren. 

Rolls-Royce zal de complete warmtekrachtcentrale voor deze kas leveren. Deze bestaat uit de gensets, de uitlaatgassystemen (inclusief een SCR systeem), warmtewisselaars en het elektronische controlesysteem. Hiermee bereikt de technologie een efficiëntie van 96%. Rolls-Royce heeft al vele jaren ervaring met CHP centrales met een totaal geïnstalleerde capaciteit van 270 bij kassen in Nederland, België, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. 

Voor meer informatie:
www.rrpowersystems.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.