Wim Isings, Explotaciones Fincas Iberia:

"Weinig vraag in Europa naar Spaans fruit"

Tholen - "De vraag naar citrus en fruit vanuit Spanje lijkt nu nog wat gematigder dan vorig jaar", meldt Wim Isings van Explotaciones Fincas Iberia. "De indruk ontstaat dat de markten in Europa, gezien kerst en oud- en nieuw die eraan komen, lui zijn. Normaal gezien bereiden we ons voor op grote problemen met transport die zich rond deze tijd van het jaar voordoen. Vorig jaar zaten we rond deze tijd met de handen in het haar maar tot op heden is er dit jaar nog geen echte paniek."Citrus
Waar het verschil met vorig jaar vandaan komt, wordt niet duidelijk. "Het lijkt ook in andere Europese markten te spelen. Nederlandse handelaren zijn over het algemeen meer open over de situatie en die melden inderdaad dat de markt nogal rustig is", vertelt Wim. "Er worden ook wel problemen gemeld in kwaliteit en kalibers in citrus. Vooral in Duitsland schijnt er een tekort te zijn aan de grote maten. Wij hebben gelukkig geen kwaliteitsproblemen gehad. We begeven ons vooral in het hogere kwaliteit- en prijssegment."Kruiden
De vraag naar onze verse kruiden is naar verwachting. "Hierbij ondervinden we momenteel wel wat productieproblemen gezien het koude weer en (soms) vorst in de grond", vertelt Wim. "Gelukkig kunnen we leveringsproblemen oplossen, ook omdat de uitwisseling tussen de telers hier, op het gebied van kruiden, goed is. Vorige week leverden wij dille aan een collega en nu kopen wij munt en spinazie bij hem. Zo'n goede samenwerking is hier niet zo gebruikelijk, hoor. Dat komt ook, denk ik, omdat er nog niet zo gek veel grote telers zijn van verse kruiden voor de export. En we zitten niet zo ver van elkaar af."


Kruidenplantage

Vertraagd
Op het gebied van de contractteelt in vollegrondsgroenten zijn er hier en daar door de vorst aan de grond wat problemen ontstaan. Dan gaat het om slasoorten, andijvie en broccoli. "We leveren vooral aan snijderijen die nu op aanvoer wachten. Door de kou zijn we een dag of drie vertraagd en dat is natuurlijk wel heel vervelend", besluit Wim.

Voor meer inforamtie:
Explotaciones Fincas Iberia S.L.
Asociated Growers Iberia
Wim Isings
info@agiberia.com
www.agiberia.com
T: +34 965424241
Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.