Bloeiende Franse biomarkt heeft meer lokaal aanbod nodig

Franse telers moeten de biologische voedselproductie opvoeren om aan de snel groeiende vraag te voldoen. Anders zullen consumenten zich tot de import wenden. De omzet van biologische voeding zal in 2017 naar verwachting €8 miljard bedragen (14% meer dan vorig jaar) en het groeitempo zal in de nabije toekomst waarschijnlijk met 10-15% aanhouden.

Omdat de binnenlandse productie het niet kon bijhouden, steeg de import van biologisch voedsel vorig jaar voor het eerst sinds 2009 en vertegenwoordigde 29% van de Franse consumptie van biologisch voedsel, las Reuters in een studie van Coface.

Frankrijk is de op twee na grootste markt voor biologisch voedsel met 7% van de wereldmarkt in 2015 na de VS en Duitsland MAAR net voor China, Canada en andere EU-landen.

Door de sterke vraag hadden biologische telers het gemiddeld financieel beter dan andere telers. Uit cijfers bleek dat een stijging van 10% van het aandeel biologische producten in de sector de insolventie met 11% verminderde.

Volgens Coface is het van groot belang dat Franse biologische telers, die gemiddeld 20% lagere oogsten hebben dan de conventionele landbouw, hun productie verhogen door innovatie en uitbreiding om aan de toenemende consumentenvraag te kunnen voldoen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.