Hightech plantenkwekerij van 1,5 ha geopend in India

De Vegetable and Fruit Promotion Council Kerala (VFPCK) wil zijn activiteiten opvijzelen door de nieuwste technologie├źn toe te passen en nieuwe producten vanuit exclusieve productievestigingen te introduceren. Om te beginnen, zal er binnenkort een hightech plantenkwekerij in bedrijf worden genomen bij Nadukkara in Muvattupuzha. De plantenwekerij - een van de grootste in India - zal volgens de minister van Landbouw, V.S. Sunil Kumar, op 16 december worden geopend door minister Pinarayi Vijayan.

"Telers komen voor problemen te staan door het tekort aan zaden en jonge bomen voor groenten en graan. Daarom beginnen we de plugkwekerij, waar de modernste technologie zal worden gebruikt. Het is opgezet op ruim 1,5 hectare," zegt minister Sunil Kumar.

De kwekerij heeft vier folietunnels, een ruimte om zaden te planten, een fertigatie ruimte en een kantorencomplex. Er kunnen maandelijks 20 miljoen jonge boompjes worden geproduceerd die binnen 25-40 aan telers kunnen worden geleverd. De productie en distributie worden allebei verzorgd door het VFPCK.

Lees meer op The New Indian Express

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.