Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teelt op water in Kazachstan geïntroduceerd

Tijdens een zakelijk forum in Warschau werd er onlangs een belangrijke overeenkomst afgesloten. In Kazachstan zal een nieuwe, innovatieve methode voor het kweken van aardbeien worden geïntroduceerd. In de regio Aktobe zal een proefproject worden geïmplementeerd om moderne technologieën in te voeren. In een eerste fase zal het project bestaan uit de aanplant van aardbeien op een hectare. Later zal dit worden uitgebreid. De aardbeien zijn bestemd voor de export en verkoop in de westelijke regio.

De bezoekende delegatie van Kazachstan gaf een presentatie over het exportpotentieel, waarbij Poolse deelnemers werden geïnformeerd over de voorwaarden, mogelijkheden en ondersteuningsprogramma's voor buitenlandse ondernemers. Volgens Poolse deelnemers "is Kazachstan niet alleen een veelbelovende markt voor Polen, ook andere Europese landen worden door het potentieel aangetrokken. Ze zien Kazachstan als de toegangspoort tot Azië, waaronder China en andere landen. Dit is waarom Polen in samenwerking is geïnteresseerd."

Azamat Zheksenbiyev, voorzitter van het bedrijf dat zich over het project zal ontfermen: "Het is goed dat we de eerste in Kazachstan zijn die deze technologie gaan toepassen. Deze methode wordt aquaponics genoemd, de teelt van groenten en fruit op water, dat wil zeggen dat we aardbeien kweken in hulzen, zonder substraten en zonder aarde. Met teelt op water kunnen we ziekten en plagen vermijden, gebruiken we minder kunstmest, produceren we biologische gewassen en is het gemakkelijker om groenten te telen." 

Publicatiedatum: