De drie-eenheid van de kerstperiode: mashua, oca en Chinese artisjok

"„Exclusieve gastronomie houdt van kleine knolgroenten"

Met kerst zijn er speciale producten te koop die normaal gesproken nauwelijks verkrijgbaar zijn. Ook bij de groothandel proberen handelaren zich met unieke producten te onderscheiden. Het uiterlijk, de smaak en ook het gebruik geven een product een bepaalde aantrekkelijkheid. Mashua, oca en Chinese artisjok horen ook tot de bijzondere kerstproducten. "Sterrenrestaurants en de exclusieve gastronomie houden van deze producten", aldus groothandelaar Sandro La Corte uit München.

Normaal gesproken houdt de groothandelaar zich hoofdzakelijk bezig met de verkoop van aardappelen, uien, knoflook en groenten. Momenteel wordt het aanbod echter door speciale producten zoals gekleurde rammenas, kervelwortels, mashua, oca en Chinese artisjok bepaald. De laatste drie zijn allemaal afkomstig uit de Franse regio Bretagne en sinds 2-3 jaar in de collectie. Sandro: "De teelt functioneert niet in Duitsland vanwege het klimaat en de grond. Men kan dat bijvoorbeeld met zoete aardappelen vergelijken."


De knolgroenten op foto: mashua (l), ocawortelen en Chinese artisjok

Bij sterrenkoks en de exclusieve gastronomie staan unieke wortelgroenten erg in de focus. Niet in de laatste plaats omdat de soorten op verschillende manieren te gebruiken zijn. Mashua wordt bijvoorbeeld meestal gekookt en gekonfijt of aangebraden geserveerd. Soms wordt mashua ook gesneden en zelfs rauw gegeten. Qua prijs ligt de soort op circa 10-15 euro per kg. Wie de geliefde knollen nog wil kopen, moet niet te lang wachten, aldus Sandro. "Het zijn natuurlijk geen alledaagse producten en ze worden vooral rond kerst en oud en nieuw gegeten. Daarna hebben we de drie soorten nog tot en met februari in het assortiment.''


Eigenaar Sandro La Corte in de zogenaamde 'Kartoffelstraße' op de Großmarkt München

Groentenspecialist
K.& A. Rittner is sinds 70 jaar in de Großmarkt München vertegenwoordigd en heeft zich volledig toegelegd op de verkoop van groenten. Tot het gebruikelijke aanbod horen o.a. knoflook, aardappelen, uien en wortelen uit de hele wereld. Dankzij de intensieve contacten met Franse partnerbedrijven is de groothandel in staat om veel producten het hele jaar door aan te bieden.


Ook in het assortiment bij de groothandel in München: kleurrijke rammenas-knollen met rood vruchtvlees

Verdere informatie:
K.&A. Rittner GmbH
Sandro LA Corte & Jochen Lautner
Schäftlarnstrasse 10
Grossmarkt München
81371 München
Tel.: +49 89 7460292
Info@rittner-Großmarkt.de
www.rittner-grossmarkt.de


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.