Marcel Biemans, CLTV Zundert:

"Situatie op aardbeienmarkt tegengesteld aan vorig jaar"

Tholen - Op de aardbeienmarkt was het afgelopen weken kommer en kwel. "Inmiddels is het prijsherstel voorzichtig ingezet, maar dat was ook hard nodig na een slechte periode", constateert Marcel Biemans van CLTV Zundert, dat de aardbeien afzet via Coöperatie Hoogstraten. "De situatie is tegengesteld aan vorig jaar. Toen waren er in deze periode bijna geen aardbeien beschikbaar en waren ze flink aan de prijs.""Dit jaar hebben we in november en begin december met een grotere aanvoer te maken. Soms hebben we wel 20 of 30 ton extra aanvoer op Hoogstraten. Daarbij is ook de aanvoer van landen als Egypte, Marokko en Spanje eerder losgebarsten en de aardbeien zijn in deze periode nou ook geen artikel dat heel hard loopt", vervolgt Marcel.

"Gelukkig is deze week het prijsherstel voorzichtig ingezet en hopelijk kunnen we dat doorzetten. Vooral de belichte teelt gaat nu weer naar meer acceptabele prijzen toe, al is het nog niet wild. De meeste teelten lopen nu ook op zijn eind en ook bij de kasteelt Elsanta zullen sommige telers besluiten deze teelt te stoppen om zich voor te bereiden op de voorjaarsteelt."

Voor meer informatie:
Marcel Biemans
CLTV Zundert
Molenstraat 155
4881 GD Zundert
m.biemans@cltvzundert.nl
www.cltvzundert.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.