Auberginekwekerij De Jong breidt uit in Dinteloord

Augerginekwekerij De Jong in glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland in Dinteloord gaat met 6 ha uitbreiden. Onlangs heeft hij ca 7,5 ha grond bijgekocht van de Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) naast zijn huidige bedrijf. Zijn totale bedrijf komt hiermee op bijna 11,5 ha netto glas.

De voorbereidingen voor de bouw van de kas en bedrijfsruimte zijn al gestart. Zo heeft de de TOM het perceel geëgaliseerd en zijn de bassinwallen al opgezet. De planning is dat eind 2018 de planten worden gezet en in februari 2019 de eerste aubergines uit de nieuwe kas worden geoogst.Op de locatie van de Jong is Purple Pride op ca 7.000 m2 een proef gestart met belichten van aubergines, waardoor zij ook in de winter product kunnen leveren. Aangezien de Jong verwacht dat deze ontwikkeling doorzet, wordt zijn nieuwe kas ca 50 cm hoger.

De Jong is sinds 2011 gevestigd in het glastuinbouwgebied te Dinteloord. Inmiddels zijn de meeste kavels verkocht en staat er 67 ha glas. De komende jaren zal daar nog ca 130 ha glas bijkomen.

Peter de Jong is sinds de oprichting in 2011 voorzitter van de Coöperatieve Vereniging glastuinbouw Nieuw Prinsenland. De coöperatie beheert de collectieve voorzieningen in het gebied.

Purple Pride, de telersvereniging, waar De Jong lid van is, teelt op vijf locaties in Nederland circa 40 ha aubergines.

De Tuinbouwontwikkelingsmaatschappij (TOM) is een ontwikkelingsbedrijf van Provincie Noord-Brabant en ZLTO. TOM ontwikkelt het glastuinbouwgebied Nieuw Prinsenland.

Voor meer informatie:
Tuinbouw Ontwikkelings Maatschappij
Hintham 156
5246 AK Rosmalen
Postbus 1496
5200 BM 's-Hertogenbosch
073-6891502
www.tombrabant.nl
www.nieuwprinsenland.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.