Nederlanders genomineerd voor Fruit Logistica Innovation Award 2018

Ze staan vast: De genomineerden voor de Fruit Logistica Innovation Awards (FLIA) 2018. "De FLIA is uitgegroeid tot de belangrijkste onderscheiding in de wereldwijde AGF-branche en wordt in 2018 voor de 13e keer uitgereikt. In de media worden de uitstekende innovaties uit de gehele toeleveringsketen voor groenten- en fruit van productie tot verkooppunt erkend. De innovaties kunnen producten, diensten of technische innovaties zijn", aldus Wilfried Wollbold, Global Brand Manager van de Fruit Logistica.

De meer dan 75.000 bezoekers uit meer dan 130 landen wereldwijd zullen op de eerste twee beursdagen op 7 en 8 februari 2018 hun stem op de innovatie van het jaar uit kunnen brengen. De tien genomineerden presenteren zichzelf in speciale tentoonstellingen op twee plaatsen in de overloop tussen de hallen 20 en 21 alsmede in hal B van de CityCube in Berlijn. De winnaars worden op 9 februari 2018 om 14.34 uur in de overloop tussen de hallen 20 en 21 bekend gemaakt.

Een deskundige jury, bestaande uit leden uit alle handelssectoren heeft uit meer dan 70 kandidaten de volgende tien genomineerden gekozen:


"Adora", HM Clause, Spanje
Een donkerbruine, stevige Marmande tomaat met een buitengewone en uitstekend uitgebalanceerde intense zoetzure smaak alsmede een uitstekende houdbaarheid."H2Hybrid", H2Hydroponics, Spanje
Een gepatenteerd groei- en irrigatiesysteem voor de veredeling van planten met de hydrocultuur, die door middel van zuurstofverrijking het waterverbruik tot 80% en het stroomverbruik tot 25 procent vermindert."In-field Laboratory for Agricultural Testing", Croptimal, Israël
Een mobiele technologische oplossing voor het uitvoeren van real-time en nauwkeurige praktijkexperimenten met gewassen, bodem en water. De analyse wordt teruggebracht van dagen naar minuten.


"LogoFrucht", Kellermeister Manns, Duitsland
Een methode voor het bedrukken van groenten en fruit ongeacht de vorm. Ronde objecten kunnen met smaakloze, waterbestendige kleurstoffen voor levensmiddelen op zachte wijze, met hoog contrast en individueel worden bedrukt.

"Malver", Turatti, Italië
Een elektromechanisch systeem voor het nauwkeurig automatische schillen van allerlei soorten ontpitte en gehalveerde mango's met een gemiddelde capaciteit van ongeveer 48 stuks per minuut. 

"Pook Coconut Chips", PookSpaFoods, Duitsland
Krokante chips gemaakt van verse kokosnoot zonder gebruik van olie of vet en met de onmiskenbare smaak van Original Sea Salt, Mango Sea Salt en Chocolate Sea Salt. 

"Scheufelen Grass Paper – Greenliner", Papierfabrik Scheufelen, Duitsland
Een ecologisch tot 50 procent uit verse grasvezels bestaand verpakkingsmateriaal voor groenten en fruit en waarvan de grondstofbasis het energie- en waterverbruik duurzaam vermindert. "The Alberts Smoothie Station", Alberts powered by Greenyard, België
Een Smoothie station, dat ter plaatse van diepgevroren fruit en groenten 100 procent natuurlijke smoothies maakt volgens individuele behoeften en voorkeuren. 


"Ulti-Mite Swirski", Koppert Biological Systems, Nederland
Een composteerbare zak, aangemeld voor een octrooi en ontwikkeld voor de biologische bestrijding van trips, die een kweekmedium voor de roofmijten Amblyseius swirskii bevat. 


"Wasabi Giftbox", East4Fresh - Color2Food, Nederland
Een geschenkverpakking vervaardigd van onbehandeld hout met verse Wasabi-wortelstok en een Wasabi rasp. Een culinair Umami avontuur zonder additieven aan uw eigen eettafel. Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.