Meer vraag vanuit Polen voor Italiaanse broccoli en bloemkool

"Het courgette-seizoen van de herfst eindigde in het midden van november. Het was een erg goed seizoen met tot aan het einde aan toe sterke prijzen. De vraag was sterk in oktober en er werden prijzen bereikt tot €1,50 per kg. Pas aan het einde daalden de prijzen tot €0,70 tot €0,80 per kg," zegt Giovanni Pasquariello van Azienda Agricola Pasquariello Giovanni (FG).

Wegens de droogte in de zomer was het volume afgenomen met 25% tot 30%. Ondanks dat was de vraag volgens Giovanni niet toegenomen. "Het seizoen begon voor alle groentensoorten goed in zowel Italië als het buitenland. De markt werd geleidelijk aan slechter voor bloemkool en venkel, maar bleef sterk voor broccoli."Ondanks de droogte in de zomer wist het bedrijf van Giovanni dankzij een toename in areaal van 20% zijn opbrengst te vergroten. "Omdat het zo weinig regende tussen oktober en november, is de oogst van uitstekende kwaliteit."

"De markt voor venkel en bloemkool is zich op dit moment aan het herstellen. Ik verwacht dat de vraag goed gaat zijn met een redelijke prijs van rond de €0,70 tot €0,80 per kg voor venkel en minstens €5 per krat van 9 tot 10 kg voor bloemkool."Giovanni Pasquariello besloot om geen gebruik te maken van feestverpakking. In plaats daarvan koos hij op verzoek van een buitenlandse klant voor nieuwe verpakking van 500 gram tot 1 kg voor venkel. Er is volgens hem echter geen sprake van een nieuwe trend."Onze venkel doet het goed in Frankrijk, terwijl broccoli populair is in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Polen. Zowel de volumes die we daarnaartoe exporteren als het aantal klanten neemt daar toe. Ik heb daar geen verklaring voor. Ik kan alleen maar zeggen dat Poolse bedrijven steeds betrouwbaarder worden. Misschien komt dat omdat de Poolse economie zich stabiliseert. Mijn klanten zijn zowel grote importeurs als kleine supermarkten."

90% van alle broccoli en bloemkool wordt geëxporteerd. "Ik overweeg weer om naar internationale conferenties en gespecialiseerde evenementen te gaan. Deze evenementen lijken te werken en de feedback is erg goed."


"Het is echter onmogelijk om te weten wat je kunt verwachten. Alles is afhankelijk van het weer," zegt Giovanni tot slot.

Contacts:
Giovanni Pasquariello
Cell.: +39 328 9126249
Azienda Agricola Pasquariello Giovanni
C.da trionfo 1
71041 Carapelle (FG)
Email: agricolapasquariello@alice.it
Web: www.agricolapasquariello.it

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven