Koolmonoxide-incident bij teeltwisseling Canadese kwekerij

Het Delta BC team van Windset Farms werd afgelopen zaterdag opgeschrikt door een incident waarbij 43 werknemers aan koolmonoxide werden blootgesteld. Ze moesten een medisch onderzoek en behandeling ondergaan en werden allemaal dezelfde nacht nog naar huis gestuurd. "We zijn onze vestigingsbeheerders, onze gezondheids- en veiligheidsfunctionaris en onze eerste hulpverleners dankbaar dat ze onmiddellijk stappen hebben ondernomen om de veiligheid van iedereen te waarborgen," volgens COO John Newell.

 

Het incident vond plaats in het Delta BC kassencomplex van Windset Farms, een complex van ruim 18 hectare waar tomaten, komkommers en paprika's worden geteeld.

Ter voorbereiding van de volgende teelt wordt de kas grondig gereinigd. "We wassen en desinfecteren de kas met gas aangedreven hogedrukreinigers, wat in onze branche als een standaardpraktijk wordt beschouwd." Toen een medewerker vertelde dat hij zich niet goed voelde nam het gezondheids- en veiligheidsteam van de vestiging onmiddellijk stappen om ervoor te zorgen dat de veiligheidsprotocollen werden opgevolgd. Dit bestond uit de onmiddellijke evacuatie van de kas, een oproep om noodtransport en triage van de meest geaffecteerde medewerkers. "We hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat iedereen die blootgesteld is medisch werd onderzocht."

De komende dagen en weken richt het team zich op het verlenen van de juiste zorg aan hun werknemers. "Onze mensen en hun gezondheid en veiligheid op de werkplek hebben onze hoogste prioriteit," zegt Newell. We zullen onderzoeken wat er is gebeurd en overwegen welke wijzigingen in onze protocollen moeten worden doorgevoerd door met zowel publieke als private instanties samen te werken om onze responsstrategie en programma's volledig te begrijpen en verder te versterken."

In het onderzoek zal men onder andere kijken naar of de dakramen voldoende open stonden en naar het aantal reinigingsmachines en hun gebruik.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.