Oekraïne: Groentenexport gedijt goed

Tot september 2017 verdubbelde de groentenexport van Oekraïne met ruim 37 miljoen euro. Belangrijkste bestemmingen zijn India (goed voor 36%), Wit-Rusland (34%), Turkije (12%) en Polen (9%). Nu willen de Oekraïners zich gaan richten op Europa: "Vegetarische ragouts, conservengroenten en dergelijke. We verwachten dat de afzet minstens met een derde zal toenemen."

De fruitexport groeide met 64% tot september tot ruim 20 miljoen euro, leerde theubj.com op de jaarlijkse conferentie voor groenten en fruit van Oekraïne. Toen de EU bijna de helft van de fruitexport voor zijn rekening nam, was er vraag naar meer bewerking: extracten, sappen en jam. Dit alles zou mogelijk de opbrengst van de export met 20 tot 30% kunnen verhogen.

De laagste lonen in Europa worden betaald in Oekraïne, volgens een Oekraïens analytisch centrum. Het gemiddeld maandsalaris van Oekraïne bedraagt netto 190 euro. Dit wordt gevolgd door Moldavië met 216 euro en Azerbeidzjan met 232 euro.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.