Ghana: Stijgende tomaten- en paprikaprijzen

Door de sluiting van de Yapei-Buipe bruggen zijn de prijzen van voedingsmiddelen ver boven het normale niveau uitgestegen; de prijs van een krat tomaten op de Bolgatanga markt schoot binnen veertien dagen van GH¢300 (€57) naar GH¢700 (€132).

Een plastic emmer verse paprika's steeg van GH¢10.00 (€1,89)naar GH¢15.00(€2,83). Groenten uit het zuiden van Ghana komen in slechte staat op de markt aan en de meeste bederven.

Volgens Ghananewsagency.org zeggen handelaren op de Bolgatanga markt, vooral vrouwen, dat de prijsstijging en de verslechterde staat van de voedingsproducten door de sluiting van de Buipe-Yapei bruggen komt, wat de vervoersafstand nu ongeveer tweemaal langer maakt dan normaal en levering van groenten aan de markt vertraagt.

Mensen dringen bij het Ministerie van wegen en snelwegen aan op versnelling van de reparatie van de Buipe-Yapei bruggen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.