Duitsland: aantal agri-studenten neemt toe

In Duitsland staan circa 2,8 miljoen studenten ingeschreven bij een hogeschool of universiteit. Dat zijn er meer dan ooit tevoren. Circa 205.000 aankomende academici studeren in Niedersachsen, meldt de Landvolk-Pressedienst gebruikmakende van cijfers van het Bureau voor de Statistiek van de deelstaat. Zo neemt ook het aantal studenten aan de faculteiten voor agrarische wetenschappen bij alle vestigingen toe.

In heel Duitsland waren er tijdens het wintersemester van 2016/17 in totaal 30.269 personen ingeschreven bij de studierichtingen agrarische wetenschappen, levensmiddel- en drankentechnologie. In Niedersachsen telden de agrarische faculteiten tijdens het wintersemester 2016/17 in deze studierichtingen 3.129 studenten. De meesten daarvan (2.164) studeerden aan de universiteit Göttingen en deze groep bestond voor bijna de helft uit vrouwen en voor de andere helft uit mannen. Bij de hogeschool Osnabrück zijn de vrouwen duidelijk sterker in de minderheid met van de in totaal 531 studenten 151 vrouwen.

Een vast onderdeel van alle hier aangeboden landbouwopleidingen is een stage. In Göttingen duurt deze minimaal 26 weken, onder te verdelen in verschillende stageperiodes. Studenten in Osnabrück volgen een 12 maanden durende stage op een landbouwkundig opleidingsbedrijf. De beroepsmogelijkheden na afsluiting van een agrarische opleiding zijn zo veelzijdig als de opleiding zelf. Praktijkervaringen maken het de beroepsbeginners makkelijker om zelfbewust de arbeidswereld te betreden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.