De schoonheid van een teeltsysteem op water

De Zwitserse architect Leopold Bianchini heeft samen met Café Recyclart in Brussel een teeltsysteem op water ontwikkeld. Dit systeem combineert een traditioneel Belgisch gerecht - paling in een groene saus - met de productie van de benodigde ingrediënten. 

Met het ontwerp heeft de Zwitserse architect Bianchini zich niet alleen gericht op binnenhuisarchitectuur, maar heeft hij ook een link gemaakt naar een van de belangrijkste ingrediënten van het lokale gerecht, "Paling in 't groen".

Samen met Café Recyclart heeft Bianchini namelijk een Aquaponic Paling Bar ontworpen, waarmee op één plek zowel de vis als de kruiden die bij dit gerecht horen kunnen worden gekweekt. Het teeltsysteem op water is verwerkt in een soort hut binnen het restaurant. Het dak van dit bouwwerk, ontworpen door Bianchini, bestaat uit aquaria waarin de palingen zitten. De ontlasting van de vissen wordt gebruikt als voeding voor de kruiden en deze kruiden filteren op hun beurt het water en worden gebruikt voor de saus van het gerecht. 

Lees meer en bekijk de foto's op Floornature

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.