Special Jaaroverzicht 1-15 maart

Nieuwbouw, feestjes en faillissementen


Staay-Van Rijn (onderdeel van Staay food Group uit Papendrecht) maakte begin maart bekend overeenstemming te hebben bereikt met Fresh Park Venlo over de realisatie van een nieuw te ontwikkelen handelslocatie en logistiek centrum met een oppervlakte van 12.000 m2. Deze nieuwe huisvesting wordt ontwikkeld op enkele honderden meters van de huidige locatie, nabij Gate 1 van Fresh Park Venlo, direct gelegen aan de A7.Richard Schenkeveld
"We staan te trappelen om te starten met de bouw"
Bij Kwekerij Schenkeveld staan ze te trappelen om aan de slag te gaan met de bouw van de nieuwe kwekerij. Dit jaar bouwt het bedrijf 11 hectare op PrimaViera in Rijsenhout, geschikt voor de belichte teelt van tomaten. In totaal kan er daar 4x11 hectare gebouwd worden.
AHDB rapport: 
Britten voorkomen crazy roots met biochar
De Britse tuinbouworganisatie AHDB heeft onderzoek gedaan naar crazy roots in tomaten. Volgens de AHDB heeft 90% van de Britse kwekerijen hier last van en lopen de kosten flink op. Met de proeven hebben ze onderzocht welke biologische behandeling crazy roots kan voorkomen.
De prijzenkast van Rob Baan is inmiddels overladen. Vorig jaar ontving de directeur van Koppert Cress de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap uit handen van Koningin Máxima als erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting. Op 7 maart bezegelde de Koningin de prijs met een bezoek aan Koppert Cress, begeleid door directeur Klaas Knot van De Nederlandsche Bank als initiator van de Koning Willem I Stichting. Toch maakte de bekendste Nederlandse tuinder er geen one-man-show van, maar greep hij het bezoek met beide handen aan om de Nederlandse tuinbouw te promoten.


Omzetrecord aardbeien Hoogstraten: ruim 100 miljoen euro. Bij Hoogstraten werden op 8 maart naar jaarlijkse traditie een kist aardbeien geveild voor het goede doel. De aardbeien werden gekocht door Delhaize voor 500 euro per 500 gram. Door inbreng van Coöperatie Hoogstraten cv, in naam van de telers, werd de opbrengst verdubbeld. Het bedrag van € 8.000 werd overhandigd aan Maria Torfs, afgevaardigde van de MS-Liga.Tomatenkwekerij Gebr. Koot test Britse LED-lampen
Bij de Poeldijkse tomatenkwekerij Gebr. Koot hangen sinds kort op een deel van het areaal LED-lampen boven de tomatenplanten. Het gaat om een proef met lampen van de Britse leverancier Plessey.Levarht begon in 2015 aan een nieuw avontuur. Op woensdag 19 augustus 2015 werd de eerste paal geslagen voor de in totaal 7.000m2 uitbreiding van het pand aan de Mijnsherenweg in De Kwakel. Met deze uitbreiding kwamen er ook 11 laad- en losdocks en 12 koelcellen bij. Nu ruim 1,5 jaar later beschikt Levarht over in totaal 27.700m2, 45 laad- en losdocks en 22 koelcellen. Op zaterdag 11 maart vierde Levarht met alle collega's en hun naasten de oplevering en in ingebruikname van de nieuwbouw.met name rood stijgt
Paprika-areaalstijging van 7% bij BelOrta
In 2016 werden bij BelOrta zo'n 2.100.000 kg Flandria groene paprika's aangevoerd. Op 6 maart werden de eerste weer aangevoerd op de veiling. "De productie zit in de lift, getuige hiervan de voorspelde areaalstijging van 7 procent ten opzichte van 2016 voor dit jaar."Bij Euro Gijbels is men momenteel bezig met de nieuwbouw van een nieuw magazijn van 12 meter hoog. Het wordt een geconditioneerde ruimte van 1000 vierkante meter en vier verdiepingen hoog. "Vanwege de toenemende bedrijfsactiviteiten waren we genoodzaakt om onze huisvesting uit te breiden", vertelt John Gijbels. Hij is van de vierde generatie Gybels. "Het werd elk jaar moeilijker en moeilijker om in de huidige ruimte 'ons ding' te doen. In oppervlakte gaan we van 15.000 m2 naar 19.000m2."


Op maandag 13 en dinsdag 14 maart 2017 zetten klanten en de AGF-groothandel Gebroeders van Aarle elkaar in het zonnetje. Frans van Aarle werd gefeliciteerd met het 50 jarig jubileum van het bedrijf, de klanten werden bedankt en geïnspireerd op de jubileumbeurs. Toeleveranciers die op de beurs stonden, waren uitgekozen omdat zij de ondernemers kunnen ontzorgen, vernieuwende producten bieden of aanvullende foodproducten presenteerden. Ook waren er toeleveranciers van specialties of merkproducten. 

Er zijn van die dagen die je liever zo snel mogelijk wilt vergeten", vertelt Martijn van Gaal van C. Gottmann. "Als importeur van overzees fruit uit Midden-Amerika loop je altijd het risico om gecontroleerd te worden. Voor controles hebben wij importeurs ook alle begrip, want controles horen er nou eenmaal bij. Maar.....

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.