Bordex Packaging

"Tomatenbekers uit 100% recyclebaar PET"

Bordex Packaging gaat tomatenbekers produceren van 100 procent post-consumer PET afval. Zonder dat er dus nieuw, virgin PET materiaal aan wordt toegevoegd, zo laat het bedrijf weten. Vele miljoenen PET flessen, shakers en trays zullen hiervoor worden ingezameld, gereinigd, vermalen en omgezet naar PET360-granulaat. Zelfs het PET-snijafval wordt zorgvuldig verzameld en opnieuw verwerkt. Zo gaat er helemaal geen grondstof meer verloren in het productieproces, laat Bordex Packaging weten. 


De tomatenbekers.

Duurzame tomatenbekers
Bordex Packaging kijkt al geruime tijd naar mogelijkheden om PET meer en meer te hergebruiken. PET is namelijk niet alleen glashelder en sterk, maar ook makkelijk te vormen en geschikt voor recycling. Al jarenlang is de inzet van gerecycleerd PET (rPET), gecombineerd met virgin PET heel gebruikelijk. PET360 maakt het nu mogelijk om tomatenshakers te produceren van uitsluitend (100 procent) post-consumer PET afval. Zonder dat er dus een korrel nieuw materiaal aan wordt toegevoegd. Deze PET360 bekers doen qua materiaaleigenschappen niet onder voor virgin PET en voldoen aan alle gestelde kwaliteitseisen. Ze zijn stevig, helder en 100 procent voedselveiling, laat het bedrijf weten. Na het eerste gebruik kunnen de shakers opnieuw grondstof worden voor toekomstige tomatenshakers (cradle to cradle).

Stevige duurzaamheidsambitie
Met de ontwikkeling en de commercialisatie van 100 procent hernieuwbare en recyclebare PET is er volgens Bordex Packaging een belangrijke doorbraak in recycling bereikt. De komende jaren gaat Bordex Packaging het gebruik van nieuw (virgin) PET in glazen, bekers en bakjes meer en meer beperken. Het doel is om de inzet van nieuwe PET grondstoffen in 2027 te hebben gereduceerd tot nul procent. De introductie van PET360 tomatenshakers is een belangrijke stap in deze duurzaamheidsambitie, meldt Bordex Packaging. 

Meer informatie:
Bordex Packaging 
Michel Pothoven
Schumanpark 67
7336 AS Apeldoorn
T: +31 (0)55 599 65 00
F: +31 (0)55 599 65 18

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.