VS: MariMed koopt kwekerij van 6500 m2 voor cannabisteelt

MariMed heeft voor $6.895.000 een gebouw gekocht van ruim 12.750 m2 op zo'n 6.5 ha in New Bedford, Massachusetts. Hiervan zal Marimed zo'n 6500 m2 ontwikkelen voor de geavanceerde medische cannabisteelt. De productiefaciliteit zal worden verhuurd aan ARL Healthcare, een non-profitorganisatie in Massachusetts. MariMed heeft ARL Healthcare geholpen bij het krijgen van een vergunning voor de teelt, productie en distributie van medische cannabis. De geproduceerde cannabisgeneesmiddelen en aanverwante producten zullen via drie ARL apotheken in andere gemeenten worden gedistribueerd aan patiënten met een vergunning van het departement van volksgezondheid van Massachusetts.


MariMed heeft het industrieel gebouw gekocht aan 167 John Vertente Blvd in New Bedford en zal het ombouwen tot een modern cannabisteeltbedrijf van zo'n 6500 m2 dat aan ARL Healthcare is verhuurd.

Volgens de burgemeester van New Bedford, Jon Mitchell, is de aankoop een belangrijke stap binnen een in 2016 afgesloten gastgemeenschapsovereenkomst met ARL, die jaarlijkse voordelen voor New Bedford zal opleveren eenmaal de faciliteit operationeel is, waaronder vergoedingen, het aannemen van lokale werknemers en de samenwerking met lokale kleine bedrijven. 

MariMed zal ARL helpen bij de ontwikkeling en het beheer van deze teelt- en productiefaciliteit. ARL verwacht 50 tot 100 mensen in dienst te nemen, in het eerste kwartaal van 2018 met de teelt te beginnen en de eerste producten in het tweede of derde kwartaal van 2018 vanuit de apotheken aan te kunnen bieden, afhankelijk van de goedkeuring door de staat.

MariMed CFO Jon Levine feliciteert ARL met hun succesvolle licentieaanvraag en kijkt uit naar de ondersteuning van het bedrijf "bij de productie van hoogwaardige, veilige cannabisgeneesmiddelen voor patiënten die doorlopend verlichting nodig hebben." Deze aankoop van onroerend goed past binnen de strategie van MariMed om activa aan te schaffen die de omzet en winst van al hun bedrijfseenheden verhogen en belastinginkomsten genereren voor de staat.

Kenneth Housman, president van ARL Healthcare: "Er is geen vervanging voor ervaring en daarom hebben we gekozen voor MariMed om onze teelt-, productie- en apotheekfaciliteiten te ontwerpen, uit te bouwen en te optimaliseren. MariMed's standaard werkprocedures en beste praktijken hebben bij hun medische cannabisklanten in meerdere staten bewezen succesvol te zijn."

Voor meer informatie:
www.MarimedAdvisors.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.